鮨盛上年9月正式開業,主打Omakase以及多款精緻地道日本菜式,午市omakase 低至$480起,晚市Omakase $1280 起, 食材保證時令新鮮❤️餐廳室內設計簡約自然,整體以木系色調為主,感覺優雅恬靜🎐晚市有兩個套餐:➊ 花𝗛𝗮𝗻𝗮 (𝟭𝟲品) - $𝟭𝟮𝟴𝟬前菜 • 刺身 • 𝟭款季節料理 • 壽司 • 卷物 • 湯品 • 甜品➋ シェン 𝗦𝗵𝗲𝗻 (𝟭𝟵品) - $𝟭𝟲𝟴𝟬前菜 • 刺身 • 𝟮款季節料理 • 壽司 • 卷物 • 湯品 • 甜品兩個套餐都非常豐富不能盡錄,等我重點講講印象最深刻嘅料理🌟: -🪸伊佐木配燒北寄貝 - 刺身好甜,可配海苔食☺️🐟燒春魚配荷蘭豆 - 春魚燒得幾香,配荷蘭豆呢個配搭非常特別🤣🎣鮟鱇魚肝 - 鮮甜🧡🍣金目鯛配上烏魚子粉 - 味道層次豐富🍣醋漬沙甸魚壽司 - 味道濃郁,係當晚壽司中嘅MVP👍🏻🍣秋山馬糞海膽 - 非常鮮甜,如果師傅慷慨啲就更好🥹🐠西京燒銀鱈魚非常厚肉,睇樣都知好食啦😚🍤天婦羅 - 有驚喜,炸得一啲都唔油膩,同埋條魚仔擺盤好可愛😝🌟鯖魚卷 - BEST❤️✨最後仲有芝士蛋糕🍰士多啤梨好甜☺️整體覺得食物擺盤精緻,食材新鮮,環

餐廳室內設計簡約自然,整體以木系色調為主,感覺優雅恬靜🎐

晚市有兩個套餐:
➊ 花𝗛𝗮𝗻𝗮 (𝟭𝟲品) - $𝟭𝟮𝟴𝟬
➋ シェン 𝗦𝗵𝗲𝗻 (𝟭𝟵品) - $𝟭𝟲𝟴𝟬

🪸伊佐木配燒北寄貝 - 刺身好甜,可配海苔食☺️

🎣鮟鱇魚肝 - 鮮甜🧡

🍣金目鯛配上烏魚子粉 - 味道層次豐富

🍣醋漬沙甸魚壽司 - 味道濃郁,係當晚壽司中嘅MVP👍🏻

🍣秋山馬糞海膽 - 非常鮮甜,如果師傅慷慨啲就更好🥹

🐠西京燒銀鱈魚非常厚肉,睇樣都知好食啦😚

🌟鯖魚卷 - BEST❤️✨

最後仲有芝士蛋糕🍰士多啤梨好甜☺️

整體覺得食物擺盤精緻,食材新鮮,環境舒適,可以一試💖

⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆
🐽 Overall : 7.8/10