KABOOM

今次我想同大家推薦一個喺尖沙咀站附近食嘢、飲嘢同埋睇維港夜景嘅好地方,而且重點佢係一啲都唔貴,CP值好高。餐廳有得揀室內同埋室外,今次我就試咗走露營風嘅室外位置。☺️KABOOM Sharing Platter佢係一個好豐富嘅泰式拼盤,入面嘅份量都足夠兩至三個人食,包括有豬肉串、單骨雞翼、泰式魚餅,網紋炸春卷同炸蝦棗,種類夠晒豐富。🥳Grilled Gai Yang Chicken伊桑烤雞佢同其他烤雞最唔同嘅地方就係佢嘅醃料同埋調味。原隻嘅烤雞上到嚟香噴噴,食落會有鹹味、微甜同少少辣嘅味道,配埋泰式魚露醬汁更加可以提鮮。仲配有烤蔬菜同印度嘅Roti薄餅。🐥Oven Baked Sambal Stingray 呢一道焗赤魟魚又係非常之有東南亞風味,佢係軟骨魚嘅其中一種,所以唔識吐骨嘅朋友都唔使太擔心。烤魚嘅時候會連埋微辣嘅印尼調味醬,令到整體味道層次更加提升。🐟Coffee, Tea or Me?呢度嘅Cocktail我都好推薦,因為全部好飲得嚟,賣相都非常之靚仔。呢一款以威士忌做底嘅雞尾酒,飲落係完全意想不到嘅烏龍茶味道。配埋少少plum酒同埋梳打汽水,飲出嚟就更加有層次感。🫖Damn

KABOOM Sharing Platter

Grilled Gai Yang Chicken

Oven Baked Sambal Stingray

Coffee, Tea or Me?

Damn Pissed Off!
另一杯嘅Cocktail賣相就更加特別,佢係用浴缸裝住杯酒。佢用咗伏特加酒做底,味道飲出嚟就主要係熱情果味同埋檸檬味,仲有少少薑嘅辣味喺尾調。🫚🛁