2020-05-06 266 views
位於尖沙咀誠品入邊嘅瑜茶社,別具文化氣息。小店可以望住海景品茗,十分悠閒😌茶社有不同嘅茶款,而且店員仲話會定期更新menu。有烏龍茶、綠茶、白茶,再細分不同茶款。天氣熱仲可以飲冷泡茶😎我就叫左大紅袍冷泡茶,茶味同熱飲嘅唔同,咖啡因會低啲,而且味道清香啲。夏天飲真係唔錯☺️熱泡我揀咗烏龍茶鳳凰單叢內的- 老叢單叢🍵 呢個茶款比較特別,出邊唔算太多茶館有。我哋坐咗喺吧枱,最好嘅係店員會幫你沖泡同你交流,解釋茶款嘅來源、味道、點樣沖泡、同點樣飲。熱泡最理想會沖三次,每次都有唔同層次同味道。先聞茶香;再品茶,慢慢感受,店員仲教點用六感去品茶。除咗茶之外,店舖亦都會製作唔同嘅茶點,我哋就試咗紅茶曲奇🍪好香茶味及牛油味,用嚟配茶就最好。店員話遲啲7月左右仲會有茶味雪糕供應🍦真係好期待😍我覺得呢度唔只係品茗嘅好地方,仲係一個認識茶好好嘅體驗💕為響應環保,保留冷泡茶嘅茶樽,下次帶去會有減$10優惠。近期抗疫期間,醫護人員亦都有折扣優惠。母親節仲有限定禮盒。好多優惠做緊~

我覺得呢度唔只係品茗嘅好地方,仲係一個認識茶好好嘅體驗💕