2024-12-12
今晚朋友帶我黎尖沙咀既樓上居酒屋探店, 食高質串燒! 餐廳主打Yakitori BBQ (燒鳥/雞肉串燒), 更採用開放式設計, 可以見到廚師精心炮製串燒,設有吧枱和四人枱, 環境舒服, 燈光柔和,好適合同朋友飲下野食串燒!我哋今晚就選擇左坐四人枱, 方便擺放戰利品, 哈哈~店員先送上前菜鱈魚白子, 口感滑嫩, 配埋微酸的柚子醋汁, 更加鮮味, 好喜歡~ 太多野想試, 所以就揀左套餐, 咩都可以試下又唔駛點諗~梵師傅精選Bon Omakase Set ~ 燒鳥10串 $480*雞翼 *雞腎 *豚肉紫蘇卷 * 雞髀肉 *雞頸肉 *免治雞肉軟骨棒 *秋葵 *蘆筍 *鰻魚 *和牛野菌各款串燒即叩即燒, 用心製作, 十分香口惹味和juicy, 推介!另外我哋再叫咗*照燒銀鱈魚 ~ 外皮煎得好香, 魚肉食落非常嫩滑, 富魚油香, 魚肉帶有甘甜味道, 推介~*照燒鵝肝 ~ 煎得外脆內軟, 很香濃的鵝肝味, 不會有油膩感~*辛子明太子 ~ 第一次燒黎食, 小小辣, 幾特別最後特別推介特製燒飯團, 外層燒至脆, 入面仲係熱, 感覺食緊飯焦, 包埋紫菜一齊食, 真的很有口感和層次~*梅酒 ~ 富士山杯
太多野想試, 所以就揀左套餐, 咩都可以試下又唔駛點諗~
另外我哋再叫咗
*辛子明太子 ~ 第一次燒黎食, 小小辣, 幾特別
*梅酒 ~ 富士山杯好靚
*海鹽味雪糕 ~ 雪糕非常香滑,為這道晚飯畫上完美句號!