2023-09-29
夜晚嚟食飯, 裝修華麗,幾啱打卡, 空間感好好, 氛圍幾舒服, 好啱同朋友嚟傾計飲下嘢 我地叫左香辣鮮茄汁虎蝦意粉, 串燒組合set同札幌叉燒拉麵set。set各送一杯飲品, 所以送左2杯Mocktail, 好抵! 香辣鮮茄汁虎蝦意粉 $138用番茄和辣椒煮成既醬汁,加埋大塊既虎蝦同意粉。虎蝦肉質緊實多汁,意粉彈牙,性價比高。👍 串燒組合 $118有雞脾菇, 日本厚油揚, 雞軟骨, 雞皮, 免治雞肉棒。每種食材都燒到香嫩多汁,雞脾菇口感細滑而有嚼勁,雞肉串皮脆肉嫩。 札幌叉燒拉麵+ 炸雞 $138湯底係醬油味,叉燒肉質厚實,炸雞炸得香脆。 Tropical Island用左橙汁、熱情果汁, 青檸, tonic water整。口感清甜, 好fresh Apple Tree用咗蘋果汁、檸檬汁、芒果汁同埋蘇打水,上面有幾片青蘋果作裝飾, 飲落都幾清新。
香辣鮮茄汁虎蝦意粉 $138
串燒組合 $118
札幌叉燒拉麵+ 炸雞 $138
湯底係醬油味,叉燒肉質厚實,炸雞炸得香脆。
Tropical Island
Apple Tree