2023-09-09
尖沙咀正宗韓國菜+韓國中餐🥢韓珍❤️Banchan伴菜一坐低店員就以迅雷不及掩耳嘅速度上一大埋拿手伴菜,除咗沙律,所有伴菜都係可以加,我最鍾意佢個辣醬章魚仔🐙❤️Poktan Geran Jim 炸蛋梳乎厘 $68大驚喜‼️上菜時我哋完全有被驚艷,熱騰騰上菜之餘,仲要脹卜卜。內裡除咗濃濃嘅蛋、芝士、奶香、仲有一啲配料!太抵食啦🤤❤️Jokbal 韓式豬手 $260豬手真心有誠意,一大盤,完全值依個價錢,我諗4-5人食都仲得。韓式豬手有少少甜辣醬,但又唔會好似德國豬手咁鹹同重口味,大推👍🏻❤️Tangsuyuk (Medium) 韓式糖醋肉 (中) $158同中式平時糖醋肉類似,但就肉同甜酸醬係分開上。佢嘅炸粉比較厚,喜歡脆麻口感嘅人會好鍾意!❤️Haemul Jaeneban Jjajang (2pax) 韓式海鮮炸醬麵(兩人分量) $198雖然餐牌即係二人份量,但係一上菜我哋覺得四至五人食都仲得🤩海鮮都好足料有魷魚、蝦、仲有豬肉!好好味😋❤️Strawberry Velvet 絲絨草莓沙冰 $38佢個沙冰係用雪糕打成,所以飲落好有smoothie口感。我覺得佢個strawberry味道極似move
❤️Banchan伴菜
❤️Poktan Geran Jim 炸蛋梳乎厘 $68
❤️Jokbal 韓式豬手 $260
佢個沙冰係用雪糕打成,所以飲落好有smoothie口感。我覺得佢個strawberry味道極似movenpick🤫
Bible rating: 9.5/10
📍地址:韓珍 (寶勒巷) (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷6-8A號盈豐商業大廈1樓
#香港美食 #香港好去處 #美食推薦 #美食日記 #foodbible #hkfoodie #hkfoodieblogger #foodiehk #週末好去處 #香港美食推介 #香港美食指南 #美食博主 #香港博主 #香港餐廳 #餐廳推薦 #香港餐廳 #尖沙咀餐廳 #尖沙咀 #尖沙咀韓國菜 #韓式餐廳 #韓國炸雞 #韓國菜 #尖沙咀美食 #尖沙咀外賣 #尖沙咀打卡 #韓珍 #hanchamkoreanmeathouse