2018-08-18 863 views
從朋友得知這家樓上Cafe,聽說環境及甜品都不錯,特意去尖沙咀試試。內部裝飾很精緻、可愛,很適合小朋友及女孩子,主食及甜品也不錯。南瓜芝士意大利燉飯之前睇其他食評話覺得呢個飯一般,十五十六叫唔叫好,最後都係揀左。飯上枱時,心諗,點解無芝士嘅?但一舀起來,見到一絲絲,全部都係芝士!個飯幾creamy 下,食落幾清新舒服,再加上粒粒南瓜更富口感,但若再冧少少更加正。另外,飯的份量都好夠,啱曬我呢d愛飯之人!😊櫻花蝦明太子天使麵睇落去賣相普通,但食落好好味。天使麵煮得啱啱好,不會太硬或太軟,口感不錯!味道濃郁但不會太鹹,再加上櫻花蝦的香味,推薦!小食拼盤小食拼盤有炸蝦、芝士條、薯角同埋芝麻雞翼,樣樣野都可以試少少,啱曬二人份量。芝麻雞翼炸得有少少深色,但咬落去入邊仲有汁,不會乾,好味!薯角同炸蝦新鮮即炸,熱辣辣,good!芝士條入邊芝士份量足,一咬就拉得好長,但我本人就比較鐘意流質的芝士,個人口味。黑糖珍珠鮮奶不同平時的珍珠奶茶,它是以鮮奶撞珍珠。珍珠很入味,黑糖味道濃郁。鮮奶本身沒有加入黑糖,主要靠黑糖珍珠帶出味道。所以不會太甜,味道清新。不錯!玫瑰蜜糖千層餅賣相很好,食落真的有玫瑰花香,

南瓜芝士意大利燉飯

櫻花蝦明太子天使麵

小食拼盤

黑糖珍珠鮮奶

玫瑰蜜糖千層餅
賣相很好,食落真的有玫瑰花香,我很喜歡。朋友說甜了一點,但我覺得剛剛好。

華莓拿破倫
每層穌皮都很脆口,吉士很足夠,喜愛拿破倫的人要試試。

小結:環境好而且甜品精美,適合拍拖,一家大細,朋友聚會。
Type of Meal
Dinner