2024-10-13 206 views
今日放假行過尖沙咀海邊,見呢間酒樓嘅菜式好似唔錯,就入咗嚟試下!餐廳前菜有麻辣青瓜黑木耳,帶點酸辣夠開胃!活大元貝 $108/4隻✨我哋揀咗蒜蓉粉絲蒸,一上枱4隻大大隻元貝,再加埋大量粉絲同蒜茸,睇到流晒口水!✨元貝開半蒸令佢更易熟,食落肉質厚實,味道鮮甜✨粉絲索晒元貝嘅精華,加上小小豉油,撈飯食一流✨金銀蒜層次多又香口,呢個配搭無得輸蜜桃柚子骨 $148✨排骨係一字排,外面醬汁食到有話梅醬嘅味道,上面有絲絲柚子肉作點綴,酸甜得嚟帶點梅嘅甘味;肉質唔硬,容易一咬撕開,有肉汁,醬汁又唔會搶咗肉味✨蜜桃清清地加上一件排骨一齊食,非常夾呀!菜心牛肉 $108✨擺盤好靚,條條菜心整齊放好再鋪上牛肉✨菜心幾嫩,軟硬適中;牛肉應該用上小小蠔油調味,肉質正常,唔會好似某啲餐廳用鬆肉粉整腍啲肉,而係食到肉感嘅白飯個碗都好靚🤣有個蓋蓋住就唔怕啲飯好快凍晒.呢度嘅staff都好主動幫手加水換碟,服務態度好友善!呢度仲有宴會廳可以搞活動,行過都覺得有feel!

餐廳前菜有麻辣青瓜黑木耳,帶點酸辣夠開胃!

活大元貝 $108/4隻
✨元貝開半蒸令佢更易熟,食落肉質厚實,味道鮮甜
✨粉絲索晒元貝嘅精華,加上小小豉油,撈飯食一流
✨金銀蒜層次多又香口,呢個配搭無得輸

蜜桃柚子骨 $148
✨蜜桃清清地加上一件排骨一齊食,非常夾呀!

菜心牛肉 $108
✨擺盤好靚,條條菜心整齊放好再鋪上牛肉

白飯個碗都好靚🤣有個蓋蓋住就唔怕啲飯好快凍晒
呢度嘅staff都好主動幫手加水換碟,服務態度好友善!

呢度仲有宴會廳可以搞活動,行過都覺得有feel!
$240 (Dinner)