KABOOM

2024-06-02 85 views
🍱餐廳:KABOOM  🏫地址:尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓阿仔從加拿大返嚟,梗係一齊去chill 吓啦,揀咗尖沙咀呢間裝修充滿格調的酒吧餐廳,靚環景配美酒美食,一樂也❤️等我分享吓今晚的兩個主菜、前菜同Cocktails先:~Thai Lobster Sauce Strozzapreti Pasta with Lobster Tail 泰式龍蝦醬意大利面配龍蝦尾的口感層次豐富,麵條的彈牙質感和芳香的龍蝦肉相得益彰,配上濃郁的泰式龍蝦醬汁,醇香滋味;另外龍蝦尾肉鮮甜多汁,烹煮恰到好處,相當唔錯😋~Thai Basil Strozzapreti Pasta with Grilled Spanish Octopus泰式九層塔意大利面配西班牙烤章魚就更加出色,九層塔葉的清香能與烤章魚的海鮮鮮味交相輝映;烤章魚口感彈牙,帶有微微的煙燻味;意大利麪的質地軟硬度適中,與醬汁融為一體,色香味俱佳,十分好吃呀😍~Tonight Is Gonna Be A Good Night 及Every Day Feels Like A Monday呢兩款Cocktails 賣相真係冇得頂,而且好好飲😀前者
🍱餐廳:KABOOM
🏫地址:尖沙咀北京道12A號太子集團中心
20樓

~Tonight Is Gonna Be A Good Night 及Every Day Feels Like A Monday呢兩款Cocktails 賣相真係冇得頂,而且好好飲😀前者有花香味,沒有強烈的嗆喉口感,容易入口,酸酸甜甜的很開胃,絕對值得一試❤️後者也是色彩續紛的雞尾酒,加上幾片清新的青蘋果,飲落去感覺清爽👍

兩款前菜Scallop Carpaccio及Cereal Butter Prawn擺盤有心思,味道方面也相當不錯,特別係個帶子,冬陰椰子汁調味,很有泰式風味😋

總結來說,餐廳環境優美,落地玻璃夠開陽,也非常有情調。另外有天台花園可以飽覽維港醉人的景色,侍應生服務也殷勤有禮,調酒師調酒時好型,識得調很多款賣相超靚的美酒,下次要再嚟試吓其他款式🤗