近排超想去旅行呢✈️既然仲未有時間飛韓國一轉,當然要去韓國街食韓國菜一解思鄉之苦🇰🇷🥹唔講唔知呢度仲係Edan同古sir合唱個首飄流教室MV既取景地添啊🤭-🎈牛肉拼盤 $530 燒肉拼盤黎講佢有幾款可以選擇,我同朋友就揀左款最basic既牛肉拼盤~裡面分別有牛肉眼、牛肋骨肉、肩胛肉及板鍵肉😌個人比較鍾情於牛肋骨肉及牛肉眼,肉味香濃而且食落好有油脂感~通常食燒肉有兩個食法既,第一個可以就咁點醬汁食,第二個就可以用生菜配搭牛肉、青椒、泡菜、蒜頭及醬汁一齊食,咁樣食落就會冇咁膩了!-🎈大醬湯 大醬湯裡面有蜆肉、洋蔥、翠玉瓜、豆腐等。味道濃郁帶有鮮甜味!配上🍚一起吃😋💯-🎈海鮮豆腐湯 $90 真係好鍾意食海鮮,所以每次食韓國野都必叫呢個海鮮豆腐湯😍仲要熱辣辣咁好暖胃!不過就相對重口味左少少🤏🏻個人覺得有啲鹹🥲-🔸南대門📍尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下2號舖

🎈牛肉拼盤 $530

🎈大醬湯
大醬湯

🎈海鮮豆腐湯 $90
海鮮豆腐湯

🔸南대門
📍尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下2號舖
2022-11-15
$341 (Dinner)
大醬湯
海鮮豆腐湯