2022-06-14
厚福街H8有好多餐廳,今日我哋就揀左位於9樓嘅Amitie Kitchen。餐廳係行小店嘅風格,裝修擺設行簡約路線。依度食物有好多唔同嘅選擇,我哋就揀左牆上黑板上推介嘅菜式。主菜未黎之前,餐廳先送上一份麵包拼盤,暖笠笠嘅麵包配上牛油同果醬,作為餐前小食份量剛剛好👍🏻法國慢煮有機雞髀伴黑松露意大利飯點菜時職員貼心提醒由於係慢煮嘅緣故,雞髀肉會呈粉紅色。如果接受唔到,可以煮至全熟,不過肉質會冇咁嫩滑。我地接受到,所以冇特別要求全熟。雞髀肉質嫩滑,雞皮都好香脆。黑松露意大利飯飯粒軟硬剛好,黑松露香味食到停唔到口😋加拿大海膽松葉蟹膏蟹肉忌廉汁意大利麵大大塊海膽加上蟹膏同埋大大條蟹肉,所有野都好鮮甜。意粉加上三色椒令口感同味道更加豐富。唔係好多地方有得食橙酒pancake,見到餐牌有,一定要點黎試下。浸住橙酒暖暖嘅pancake配上一球雲尼拿雪糕,果然冇失望😋
麵包拼盤
法國慢煮有機雞髀伴黑松露意大利飯