2024-08-24 422 views
最近我發現尖沙咀有一間高質嘅法式西餐廳「The Grill Room」,收工後一於同朋友去試試!💃😎😬餐廳裝潢簡約、走清新雅致的北歐風格,非常舒適!主打燒烤、牛扒等...開放式廚房,客人一邊食;一邊見到廚師精心制作食物!1. 北海道刺身帶子沙律🥗,帶子切了薄片鋪在碟面上,配上沙律菜、三文魚子、黑松露,味道好清新又有層次!好開胃呀!🤤😁2. 燒帶骨豬扒配忌廉汁,厚切豬扒擺盤好靚,外皮烤得好香脆,內裏的肉好粉紅嫩滑,配上椰菜花和忌廉汁,好正呀!😋😎3. 燴蕃茄牛面肉扁意大利麵,牛面肉煮得非常淋,好入味,好香好軟滑,意大利麵粗身又彈牙,加上香濃的蕃茄醬汁,口感一流!4. Flat White, 咖啡味道略帶苦味,好香!😍

4. Flat White, 咖啡味道略帶苦味,好香!😍
  • 燴番茄牛面肉扁意大利麵