2023-09-05
📌尖沙咀高CP值Omakase午餐餐廳以房間分格 私隱度高 唔係一個大場招呼曬所有客人今次食Omakase Iki嘅Lunch Omakase🍣🍣前菜:水雲 湯葉 梅漬車厘茄🍣北海道真蠔🦪🍣刺身:八爪魚🐙 左口魚 苦瓜🍣拖羅紫菜卷🌟🍣間場小食:燒魚鮫🍣鹿兒島和牛🐮🍣春子鯛🍣深海池魚🍣北海道帶子🍣白蝦🦐🍣赤貝🌟🍣海膽🍣太卷🌟佢地嘅Lunch Omakase呢個價錢食到咁多款式嘅魚料幾高CP值😋覺得佢地嘅拖羅卷 赤貝 太卷尤其好食🤤佢地嘅太卷配搭得非常好 蟹肉嘅鮮甜又唔會被拖羅蓋過😙不過有一樣嘢係可以好啲~佢地嘅食物係高質素的😋但係啲魚料好似都差唔多都係以穩陣為主 唔會話有咩好特別或者比較有新鮮感嘅魚料的確明白同一個季節啲款式差唔多 唔知係咪季節好大影響啦 定係咁啱得咁橋 但好似感覺上同我上年食嘅魚料都有一半一樣的🤣所以如果餐廳想喺而家咁多間Omakase裡面再殺出重圍 可能考慮再出多啲款式嘅魚料會更加好 帶更多新鮮感比回頭客🙌🏻另外一提係因為餐廳房間設計令我地一行客人可以好有私隱咁享受個午餐 所以呢個設計可以一讚👍🏻🍽️ 食物:🌕🌕🌕🌕🌑🥂 飲品:🌕🌕🌕🌑🌑👩🏻🍳 環境:🌕🌕🌕🌕🌑💯CP
📌尖沙咀高CP值Omakase午餐
🍣海膽
🍣太卷🌟
覺得佢地嘅拖羅卷 赤貝 太卷尤其好食🤤
佢地嘅太卷配搭得非常好 蟹肉嘅鮮甜又唔會被拖羅蓋過😙
不過有一樣嘢係可以好啲~
佢地嘅食物係高質素的😋但係啲魚料好似都差唔多
💯CP值:🌕🌕🌕🌗🌑
✅回頭率:🌕🌕🌕🌗🌑
💰
Lunch Omakase $880
Overall: ⭐️⭐️⭐️⭐️ (out of ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
📍粋
地址:尖沙咀漆咸圍10-12號意4樓