2021-06-13 117 views
如果講尖沙咀嘅魚蛋粉,一定要食呢間。魚蛋粉店俾人嘅感覺兜痞、噏耷,但呢間坐得好舒服光猛乾淨。間鋪再大多少少嘅,但我唔想影到人哋隔離枱。除咗魚蛋粉之外呢,其實佢嘅Menu都有海南雞飯同埋其他星加坡類嘅飯。不過我今日嚟嘅目的係想食魚蛋粉。佢全部嘅粉麵啦,都可以配成河粉、右面、粗麵、米粉、米線。如果健康嘅寶寶,當然要加$10在叫個菜啦。凍熱飲再加$8至$12。飲品方面有啲可惜嘅係豆漿冇熱飲。菜方面都幾多嘢揀,菜心、生菜、通菜,連蘿蔔都有喎。(1)原價加$7雙拼,我落左招牌手打魚蛋、墨魚丸,然後加$5落紫菜。招牌魚蛋當然係彈牙好食,墨丸大大粒好咬口,重點重點湯底係冇鹼水味㗎,成個加埋都係$45咋。(2)腐乳通菜,加$10。大大份菜,如果兩個人食,會仲抵,自己一個食有啲多。(3)飲品,夜晚就冇熱奶茶,但有熱檸蜜,加$12。題外話,聽個Staff講,樂園有好多間,但唔係間間都係同一間集團,而呢一間樂園,觀塘有一間。個staff都好有人情味,好樂意解釋食客嘅問題,雖然唔係我問。畀分時間,我會畀7.5/10,好食,又坐得舒服,唔係間間中式粉面舖都有呢種享受。

菜方面都幾多嘢揀,菜心、生菜、通菜,連蘿蔔都有喎。

(3)飲品,夜晚就冇熱奶茶,但有熱檸蜜,加$12。

2021-06-12
Type of Meal