星期日都要返工😩放工即刻約埋同事去啤啤佢🍺比我搵到間新開嘅串燒店「其匠燒」每逢星期日至四全單七五折,勁抵👍🏻仲可以加$100任飲清酒同啤酒,啱晒我地呢班酒鬼🥳🥳🥳店內仲有間VIP房,一大班人黎夠晒privacy🙌🏻脆皮白鱔我最愛嘅燒白鱔,香脆嘅外皮配上肥美口肉嘅白鱔,一啖咬落去爆晒汁充滿油香,彈牙鮮味厚切牛舌芯厚厚一大片嘅牛舌芯牛味濃郁,爽口焦香三色雞頸肉稀少而有特色嘅串燒👍🏻用三種不同雞嘅雞頸肉串成,雞頸肉部份較為有嚼勁,越嚼越能食到三種雞的不同口感味道,可見師傅勁有心思用心製作嘅串燒原條太陽蛋蒜蓉茄子燒茄子就食得多,我都係第一次食太陽蛋蒜蓉茄子,味道與別不同,一上枱已經聞到濃郁嘅蒜香味,將太陽蛋撈入軟腍嘅茄子更加增添一份蛋香,茄子大大條足夠三四個人分享豚肉糖心蛋呢一個亦都係我另一個必食推介👍🏻半肥瘦嘅豚肉片包住一整個溏心蛋,咬落去蛋黃中間仲係流心架,豚肉片嘅油脂香味配搭蛋香味道一流日本五花腩串厚切五花腩肥瘦相間,師傅喺燒嘅時候已經將油脂滲出,食落一啲都唔會覺得肥膩,令肉質更加juicy,外面燒得微微焦,香口之餘亦充分保留肉汁黑松露惹菌炒烏冬必食推介👍🏻亦都係店家嘅招牌之一,遠遠已經

脆皮白鱔

厚切牛舌芯
厚厚一大片嘅牛舌芯牛味濃郁,爽口焦香

三色雞頸肉

原條太陽蛋蒜蓉茄子

豚肉糖心蛋

日本五花腩串

黑松露惹菌炒烏冬
必食推介👍🏻亦都係店家嘅招牌之一,遠遠已經聞到濃烈嘅黑松露香氣,烏冬口感Q彈煙韌再加入雜菌洋蔥去翻炒,夠晒鑊氣

野菌炒雜菜
食咗咁多肉類梗係要嗌返碟蔬菜啦😆師傅將椰菜、冬菇、本菇、紅蘿蔔、洋蔥加上木魚碎,火候啱啱好,保留咗椰菜清甜嘅味道同爽脆嘅口感,解膩又好味😋

📍其匠燒 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈10樓

人均消費:$300-400