宜家日本野既總類好多,如果唔想食咁多生野既話揀鐵板燒🔥就啱晒😜 咁啱比我發現左呢間高質既樓上鋪😌 裝修行深灰同黑既型格風格,亦有日式風格既開運公仔🧸🎎 野食方面食材好新鮮,當廚師👨🏻‍🍳比食材你睇既時候,啲海鮮仲新鮮到識郁既~ 野食都燒🔥得有穫氣又香口,加上擺盤精緻有心思,睇埋廚師👨🏻‍🍳即席揮毫表演廚技,賞心悅目又食得開心,亦都唔貴,之後都想嚟翻兜🤩(5 😍 係滿分,🤩係半分) 活鮑魚仔🦪 - $78 (好味指數:😍😍😍😍🤩)呢個鮑魚仔🦪幾大隻同厚肉,有鹹香又鮮甜~ 口感亦都爽口彈牙,一啲都唔韌~ 上面配埋三文魚籽🟠,一落去鮮香四溢,充滿油脂香,個汁係由清香清甜既海苔、鹹香濃味既牛油🧈同香口微辣既黑椒⚫️煮成,感覺更加鮮甜~黑魚籽鵝肝蒸蛋 🤌🏻⚫️🦢🥚 - $68 (好味指數:😍😍😍😍🤩)開頭見到枱面有隻手既擺設🤌🏻覺得幾有藝術氣息🎨,無諗過原來係用黎裝蒸蛋既蛋殼杯既,感覺特別又美觀😍 廚師👨🏻‍🍳會即刻喺面前分幾次加水蒸煮,整出黎既蛋🥚香口水嫩,細緻滑溜,仲有埋豐腴肥美、味道醇厚既鵝肝🦢同埋鮮甜帶有堅果🌰風味既黑魚子⚫️,感覺到double creamy,層次豐富同埋更加鮮味👍🏻瀨尿

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
活鮑魚仔

活鮑魚仔🦪 - $78 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
黑魚籽鵝肝蒸蛋

瀨尿蝦

瀨尿蝦🦐 - $248 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
啲蝦🦐全部都剝左殼,每舊切到一口 size,可以啖啖肉咁食幾正🤤 啲瀨尿蝦🦐肉質爽脆,蝦味濃郁唔會有雪味❄️,味道鮮甜,同埋煎過之後更加香口同有油香~
蜜柑豚肉卷

蜜柑豚肉卷🍊🐷 - $68 (好味指數:😍😍😍😍😍)
平時食得比較多係荔枝豬肉卷⚪️🐷,今次變左用豬肉🐷包住蜜柑🍊幾有創意,同埋意想不到咁夾😜 個蜜柑🍊香甜,帶有清爽既微酸又多汁,可以更加好吊出豬🐷既鮮味同埋減輕油膩既感覺~ 而個豬肉🐷肥瘦適中,入口有油香,肉味亦都濃郁~ 中間亦間左酸甜多汁既番茄仔🍅,呢個串燒🍢好食到唔係食到好夠喉😂
特色沙律

特色沙律🥗 - $38 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
沙律🥗係前菜,裡面包括有細嫩清香既豆腐粒、清新軟滑既牛油果🥑、酸甜多汁既番茄仔🍅、有咬口滑溜既秋葵、清爽既沙律菜🥗同埋清甜多汁既火龍果,配左酸酸甜甜既和風芝麻沙律醬⚪️,清新開胃,而且料夠多所以一啲都唔會寡🤤
鐵板炒飯

鐵板炒飯🔥🍚 - $68 (好味指數:😍😍😍😍)
個炒飯🔥🍚落左蛋🥚、櫻花蝦🌸🦐、蔥絲同酸菜,材料雖然簡單,但都唔錯~ 日本既炒飯無中式既咁油膩,會清爽同乾身啲,粒粒分明,有埋櫻花蝦🌸🦐就更加香酥惹味同埋有酸菜🥬就清爽啲~ 如果可以再惹味啲就更加好~
日式炒野菜

日式炒野菜🥬 - $68 (好味指數:😍😍😍😍)
個炒野菜🔥🥬包括爽口既椰菜🥬、清甜既紅蘿蔔🥕、清爽多汁既芽菜同埋清香爽嫩既蘆筍,全部都炒得好香口,配埋個秘制醬汁,鹹香惹味之餘突出到菜既甜味,又唔會炒得油膩

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩
$350 (Dinner)
活鮑魚仔
黑魚籽鵝肝蒸蛋