2025-01-06 229 views
呢間串燒店人氣爆棚,經常都滿座,所以想試都一定要趁早book位。依間串燒店仲專門食一啲特別嘅部位添!由於真係太多人嘅關係,唯有同朋友book九點去食晚餐。叫咗串燒之後,店員會俾五種唔同嘅調味料我哋,分別有:一味粉、七味粉、抹茶鹽、咖喱鹽同山椒粉。一味粉比較辣,適合鍾意食得辣嘅朋友。抹茶鹽會令食物帶有淡淡的抹茶味,感覺好特別。山椒粉就帶有少少苦澀味,但唔會太辣。而我最鍾意嘅就係咖喱鹽,點左之後串燒嘅味道都變咗咖喱串燒咁。雞食道一見到菜單上面有雞食道,就覺得好特別,從來都未食過!於是就叫咗尼試吓。雞食道質感爽爽地帶少少煙靭嘅感覺,味道比較偏淡,所以點上調味料食用。雞髀肉雞肉非常嫩滑,肉嫩多汁。雞頸肉雞頸肉脂肪含量比較多,食落都有啲似雞髀肉雞腎雞腎好大粒,質感爽脆燒鱈魚乾呢個係送酒嘅小食,燒鱈魚乾非常香脆,仲有淡淡嘅香味,再沾上沙律醬一齊食,真係忍唔住食完一塊又一塊。雞肉軟骨棒雞肉入面有少少軟骨,令到食落去嘅質感更加豐富。再沾上蛋黃一齊食,口感更加嫩滑,味道更充滿蛋香味。水牛芝士煙肉卷每塊煙肉都包住一舊水牛芝士,味道非常之夾。水牛芝士芝士味道好香,食落唔會太鹹。唐辛子唐辛子表面鋪滿超級多木魚

雞髀肉
雞肉非常嫩滑,肉嫩多汁。

雞頸肉
雞頸肉脂肪含量比較多,食落都有啲似雞髀肉

雞腎
雞腎好大粒,質感爽脆

唐辛子
唐辛子表面鋪滿超級多木魚絲,熱力底下,木魚絲不斷起舞,非常有趣。唐辛子唔會太辣,只有少少辣度,相信食得微辣嘅朋友都一定食得到。

福岡秋葵
同樣都係表面鋪滿超級多木魚絲!

醬油燒飯團
燒飯團外脆內軟,醬油味道濃郁,幾好食!

抹茶蕨餅
抹茶味道濃郁,甜甜地,口感煙煙韌韌!煙靭控嘅朋友一定會鍾意食!