又話搞夜市🌙,但轉頭又去「搞」工廈🌆,放工去尖沙咀同 friend 啤一啤🍻,今次去嘅呢間酒吧其實幾正,紅磚牆 X 工業風嘅氛圍🌟,仲有廿幾款精釀手工啤酒畀你揀,啲嘢食都唔錯,又唔算太貴,但無論鋪頭定條街都好靜,🥺唉~🍺 Lillian's Lychee $64有咁多特色手工啤,真係選擇困難症,好彩 menu 都清楚寫明每款嘅酒精度同咩味,店員仲非常細心咁介紹,幫我哋揀自己鍾意嘅口味!呢杯 Lillian's Lychee,用 Jollee Craft Wine (Shanghai) 加 Lychee & Green Tea Moscato,淡淡嘅荔枝味,麥味唔會太重,比較重 fruity,甜甜哋易入口,好啱我口味!🫘惹味佐酒仙豆佐酒小食係脆炸蠶豆,鹹鹹哋好脆下,食一粒飲啖酒一流!🍗 烤無骨松露春雞配芝味薯蓉 $178估唔到酒吧食燒雞可以咁好食!原隻春雞即叫即烤,法式做法,唔會太多調味,但簡單落牛油同黑松露,就已經好香!啲皮又薄又脆,肉質都嫩滑,成隻脾揸住食,好正!🍟 酒漿炸魚薯條 $128炸魚有驚喜,唔係普通雪魚,魚肉厚身嫩滑無雪味,炸衣好薄好酥脆,幾有誠意!薯條係厚嗰種,唔算特別,

🍺 Lillian's Lychee $64
Lillian's Lychee

🫘惹味佐酒仙豆
佐酒小食係脆炸蠶豆,鹹鹹哋好脆下,食一粒飲啖酒一流!
烤無骨松露春雞配芝味薯蓉

🍗 烤無骨松露春雞配芝味薯蓉 $178

🍟 酒漿炸魚薯條 $128
炸魚有驚喜,唔係普通雪魚,魚肉厚身嫩滑無雪味,炸衣好薄好酥脆,幾有誠意!薯條係厚嗰種,唔算特別,但追加咗黑松露醬好香,勁鍾意黑松露味!

特濃芝士莎莎墨西哥脆餅

🌮特濃芝士莎莎墨西哥脆餅 $88
墨西哥脆餅唔係得個脆字嗰種,外脆入面有少少煙軔,幾特別,莎莎少少辣,芝士醬都香口,送酒唔錯!

2023-08-28
$300 (Dinner)
Lillian's Lychee
烤無骨松露春雞配芝味薯蓉