2024-07-17 233 views
【油尖旺區】【Tipsy Tap】好耐之前同大家交代過我有堆義工朋友唔係成日見到,查返先知上次已經講緊係 1am0889 篇嘢,真係年代久遠。不過首領葉先生一樣好客,中意請吓我哋呢啲營營役役嘅小薯飲飲食食,其實我哋做得義工嘅,都冇所謂嘅,葉先生實在係太客氣喇,嘰嘰。今次佢帶我哋嚟飲酒,嘆啲高質素嘅手工啤酒。我哋叫咗 $88 嘅「Koming Pilsner」、$88 嘅「Genesis」同 $118 嘅「SoMad Trek」,都互相呷咗啲,所以都冇分邊個嗰杯喇。佢 menu 寫得好清楚成份,飲落果然都各有特色,感覺好識飲啤酒咁呀。品嘗啤酒之餘,都叫咗啲佐酒小食,就係 $78 嘅「Tipsy 雞翼配藍芝士醬」同埋 $108 嘅「炸邪惡法國卡芒貝爾芝士塊」,前者個芝士醬比我預計中稀,但都可以,後者嘅芝士味都香,但我都係中意藍芝士多啲。埋單價 $440,三位用嘅價錢,多謝葉先生。。。(地址:尖沙咀柯士甸路5號地舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover

(地址:尖沙咀柯士甸路5號地舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #尖沙咀 #佐敦 #紅磡 #1am紅館 #TipsyTap #KomingPilsner #Genesis #SoMadTrek #Tipsy雞翼配藍芝士醬 #炸邪惡法國卡芒貝爾芝士塊 #1am1448 #1ambackup
2024-05-04
2024-05-28 334 views
星期六晚假期緊係約朋友去Hea吓,朋友介紹去呢間尖沙咀柯士甸路嘅型格酒吧「Tipsy Tap」,地點方便,一入到嚟職員已經細心為我哋介紹呢度嘅手工啤酒🍻,分別供應國內、本地及外國啤酒,酒款選擇多元化,IPA、黑啤到小眾的發酵啤酒都有。~ Líllian’s Lychee$72~ Avocado Engine$79~ Fish&Chips$128~ Half BBQ Ribs$129~ Signature Tipsy Wing$78店員知道我哋酒量不好,所以特別推介給我們,酒精濃度6.5%及3%,lilian’s入口散發著清香的荔枝香氣加上綠茶嘅幽香;另外一款Shang Craft Beer嘅基底,加入牛油果🥑及楊枝甘露嘅香甜,味道fruity;送酒小食一定唔少得,Signature 炸雞翼配上獨特的藍起司醬,好味又特別;用上啤酒脆醬炸成魚柳配香脆薯條,炸得香噴噴,外脆內軟,見到都流口水🤤味道一流,BBQ 慢煮煙燻豬肋條,肉質嫩滑,味道恰到好處,small size都好大條,食完都幾飽。

~ Líllian’s Lychee$72
~ Avocado Engine$79
~ Fish&Chips$128
~ Half BBQ Ribs$129
~ Signature Tipsy Wing$78

2024-05-18
$270 (Dinner)
  • 慢煮煙燻燒烤豬肋條
2024-05-24 130 views
📍Tipsy Tap (尖沙咀)💥特濃芝士莎莎墨西哥脆餅墨西哥脆餅食落又脆又煙軔😋配上莎莎醬/芝士醬 好好味👍🏻非常開胃!💥洒漿炸魚薯條魚柳同薯條炸到好脆卜卜😍炸魚既魚質亦好嫩分量亦非常充足夠曬幾個朋友一齊share配埋他他醬/蕃茄醬一流!💥芝士煙肉安格斯牛肉漢堡安格斯牛肉肉質肉嫩多汁😋配料都好豐富 一啖咬落去簡直大滿足🆒💥Genesis飲落系 Jasmine&Grape既味道香香甜甜容易入口酒精濃度適中👍🏻💥Lillian’s Lychee聞落系淡淡既茘枝香味飲落系甜甜地咁成個感覺好fresh🍃Tipsy Tap (尖沙咀)尖沙咀柯士甸路5號地舖
📍Tipsy Tap (尖沙咀)

💥特濃芝士莎莎墨西哥脆餅

魚柳同薯條炸到好脆卜卜😍
炸魚既魚質亦好嫩
分量亦非常充足
夠曬幾個朋友一齊share
配埋他他醬/蕃茄醬一流!

💥芝士煙肉安格斯牛肉漢堡

💥Lillian’s Lychee
聞落系淡淡既茘枝香味
飲落系甜甜地咁
成個感覺好fresh🍃

Tipsy Tap (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸路5號地舖
Tipsy Tap,位於尖沙咀既Tap Room,十幾枝Tap既風格由輕淡味道到最重口味既啤酒都有👍🏻手工啤既魅力,佢最大既賣點就係重口味既Tripel、Double IPA、STOUT等都有幾款選擇😍鍾意既真係會眼前幾亮,餐牌仲要主菜小食都有,可以盡興🥳No. 2 Jollee Lillian’s Lychee🍸Lychee & Green tea Moscato,輕身既handcraft wine,唔太甜,荔枝香味濃香,Good Start😎No.10 Mere Vertus Tripel🥃上⼀次飲Tripel已經人在比利時,好懷念,就係超強酒精感同濃味既麥啤,飲得好爽🫨No. 14 REBORN Haze triple IPA🍺今晚既Favourite!❣️超香手工啤,好濃既果香同花香,厚身既口感,相當唔錯既IPA😋No. 17 THREE HOP POLICY Triple IPA🍻又係另⼀杯重口味IPA,更濃烈嘅感覺,適合遲啲飲,或者食住野飲😇焗香草豬肉腸配薯泥,吸晴既惹味小食,豬肉腸焗香好濃味😋脆煎濃香西班牙橡果飼厚切黑豚扒,⼀流既擺盤,肉味仲濃過牛肉,嫩滑好味,高質🫶🏻配既

No.10 Mere Vertus Tripel🥃

Jollee Lillian’s Lychee
Mere Vertus Tripel
REBORN Haze triple IPA

焗香草豬肉腸配薯泥,吸晴既惹味小食,豬肉腸焗香好濃味😋脆煎濃香西班牙橡果飼厚切黑豚扒,⼀流既擺盤,肉味仲濃過牛肉,嫩滑好味,高質🫶🏻配既蒜片蘑菇都好味,芝士煙肉安格斯牛肉堡,⼀大啖咬落去,正🤤牛味好濃,芝士又夠,幾正既Burger🍔

焗香草豬肉腸配薯泥
蒜片蘑菇
芝士煙肉安格斯牛肉堡

食物高質啤酒無敵🌠仲久唔久就會轉晒酒既品種同款式,保持新意,仲要唔係周圍飲到!下次再黎試新野,推推推😮‍💨
Jollee Lillian’s Lychee
Mere Vertus Tripel
REBORN Haze triple IPA
焗香草豬肉腸配薯泥
蒜片蘑菇
2024-05-15 76 views
今日要飲啤酒!我要Me time!首先要介紹呢度嘅招牌菜——芝士蟹肉釀蘑菇。每一個蘑菇都塞滿咗鮮美嘅蟹肉,上面再鋪上濃郁嘅芝士,食落有層次又滋味十足,$68食到蟹肉真係物超所值!超級滿足!安格斯牛肉堡——芝士煙肉安格斯牛肉堡。呢個8盎司嘅巨無霸堡包裹住咗嫩滑多汁嘅牛肉,再加上秘製醬汁,每一口都有誘人嘅香氣同肉汁,真係食到停唔到口!$118我一個厚厚的安格斯漢堡就呈現喺眼前。洒漿炸魚薯條。魚新鮮又多汁,加上香脆嘅薯條同特製嘅塔塔醬,每一口都酥脆多汁,絕對係海鮮愛好者嘅最愛!$128份量超級多,魚磈好大舊,薯條香脆可口,兩個人食起級飽。當然,我食嘢嘅時候仲叫咗杯Plum Gose酒,280毫升$64。個酒酸酸地,有濃郁嘅李子味道,好岩配埋呢啲美食。🍔🍟🦀🍺Tipsy Tap (尖沙咀)尖沙咀柯士甸路5號地舖#食評 #美食推介 #餐廳評論 #芝士蟹肉釀蘑菇 #安格斯牛肉堡 #洒漿炸魚薯條 #PlumGose #FoodieLife #InstaFood #FoodPorn #Yummy #Delicious #FoodPhotography #Foodstagram #Foodgasm #F

今日要飲啤酒!我要Me time!

🍔🍟🦀🍺

Tipsy Tap (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸路5號地舖

#食評 #美食推介 #餐廳評論 #芝士蟹肉釀蘑菇 #安格斯牛肉堡 #洒漿炸魚薯條 #PlumGose #FoodieLife #InstaFood #FoodPorn #Yummy #Delicious #FoodPhotography #Foodstagram #Foodgasm #FoodLover #FoodBlogger #FoodAddict #FoodHeaven #FoodCravings #FoodAdventures #FoodExplorers
2024-05-12
$150 (Dinner)
2024-05-15 50 views
最近同同事周圍搵地方happy hour🍹見到呢間引入咗俄羅斯真空啤酒機 就連外賣都可以做到全港唯一嘅真空入樽服務咁特別 真係世界各地嘅精釀啤酒帶返屋企慢慢嘆都話咁易❣️𝒟𝐸𝐸𝒫 𝐹𝑅𝐼𝐸𝒟 𝒞𝒜𝑀𝐸𝑅𝐵𝐸𝑅𝒯 𝒞𝐻𝐸𝐸𝒮𝐸 𝒲𝐸𝒟𝒢𝐸𝒮 炸邪惡法國卡芒貝爾芝士塊 $108法國卡芒貝爾芝士🧀️做內餡 軟身濃郁奶味十足 不鹹不膩 外脆內軟嘅配搭送酒match曬❣️𝒮𝐿𝒪𝒲 𝒞𝒪𝒪𝒦𝐸𝒟 𝒮𝑀𝒪𝒦𝒴 𝐵𝐵𝒬 𝑅𝐼𝐵𝒮 𝒲𝐼𝒯𝐻 𝐹𝑅𝐼𝐸𝒮 𝒜𝒩𝒟 𝑀𝒰𝒮𝐻𝑅𝒪𝒪𝑀 (𝒮𝑀𝒜𝐿𝐿) 慢煮煙燻燒烤豬肋條 $128慢煮鎖住肉汁 腍到推一推就甩到骨🍖醬汁十分入味完全入到最深層 煙燻香令味道更昇華 另外不得不提水份十足嘅蘑菇 燒到表皮焦黑內裡juicy❣️𝟪𝒪𝒵 𝒜𝒩𝒢𝒰𝒮 𝐵𝐿𝒯 𝒞𝐻𝐸𝐸𝒮𝐸 𝐵𝒰𝑅𝒢𝐸𝑅 𝒲𝐼𝒯𝐻 𝒫𝐼𝒞𝒦𝐿𝐸𝒮 芝士煙肉安格斯牛肉堡 $118成個burger有一隻手掌咁高 塊安格斯牛肉扒同麵包比例1:1 用料大方🍔半溶芝士包裹漢堡扒邪惡得嚟又滿足❣️𝐿𝐼𝐿𝐿𝐼𝒜𝒩'𝒮 𝐿𝒴𝒞𝐻𝐸𝐸 (𝟦𝟢𝟢𝑀𝐿) $98用手工wine作base加上荔枝綠茶味嘅moscato 創
炸邪惡法國卡芒貝爾芝士塊

慢煮煙燻燒烤豬肋條

芝士煙肉安格斯牛肉堡

用手工wine作base加上荔枝綠茶味嘅moscato 創意十足🍺成杯超濃荔枝味 整體酸酸地 雖然酒精濃度6.5% 但又甜又香相當易入口
2024-05-08
Type of Meal
Dinner
炸邪惡法國卡芒貝爾芝士塊
慢煮煙燻燒烤豬肋條
2024-05-14 33 views
Happy Friday要同朋友relax and chill,朋友呢排鍾意飲手工啤酒,就帶左我去柯士甸呢間手工啤酒專門酒吧。Tipsy 招牌雞翼配藍芝士$78雞翼5大隻,有水牛城醬味微辣,外脆肉嫩,肉汁滿滿,藍芝士醬奶香,兩者味道出奇地夾。酒漿炸魚薯條$128炸魚炸粉夠薄,魚柳炸完仍鮮嫩多汁,幼身薯條份量都夠,配上茄汁同沙律醬,送酒一大享受。Sweet Spot $98/14oz啤酒偏向柑橘味,果香味濃,微酸,口感輕盈細滑,岩哂鍾意輕口味的人。Imperial Walnut Cookie $168/14oz朱古力味香厚濃郁,重黑朱古力的苦澀味,唔會太甜,入口仲有淡淡咖啡香味,呢款就濃味少少。📌Tipsy Tap地址:尖沙咀柯士甸路5號地鋪評語店員友善多款手工啤酒推介🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogg

Tipsy 招牌雞翼配藍芝士$78

酒漿炸魚薯條$128

Sweet Spot $98/14oz

📌Tipsy Tap
地址:尖沙咀柯士甸路5號地鋪

評語
店員友善
多款手工啤酒推介

🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)

#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #hongkong

#尖沙咀 #柯士甸 #TipsyTap #手工啤酒 #craftbeer #beerporn #啤酒
2024-05-14 31 views
尖沙咀被underrated嘅精釀啤酒酒吧捐窿捐罅找到這間精釀啤酒酒吧餐廳位置比較隱密比較清靜環境舒服,店員友善有許多特色精釀啤酒提供酒吧是全港唯一以真空入樽技術外賣OnTap精釀啤酒的酒吧,有超過20款來自世界各地的OnTap 精釀啤酒和Bottles!我叫了一杯Gensis $64 280ml Shang Craft Beer (China)Jasmine & Grape WheatABV 3.7%薄身易入口有Jasmine 味道很適合女仔我很喜歡這杯啤酒飲啤酒當然要配Burger芝士煙肉安格斯牛肉堡 $118嗯!是簡單好味的味道!8ᴏᴢ安格斯牛肉鮮嫩多汁加上濃郁的芝士、煙肉片、番茄、生菜及酸瓜每樣食材都恰到好處一啖就可以咬落去很好吃!真心覺得這間酒吧的啤酒和食物都很不錯,大力推薦給大家,值得更多人知道。Tipsy Tap尖沙咀柯士甸路5號地舖#tipsytaphk #tipsytap #craftbeer #精釀啤酒
尖沙咀被underrated嘅精釀啤酒酒吧

捐窿捐罅找到這間精釀啤酒酒吧
餐廳位置比較隱密比較清靜
環境舒服,店員友善
有許多特色精釀啤酒提供

我叫了一杯Gensis $64 280ml
Shang Craft Beer (China)
Jasmine & Grape Wheat
ABV 3.7%
薄身易入口
有Jasmine 味道
很適合女仔
我很喜歡這杯啤酒

飲啤酒當然要配Burger
芝士煙肉安格斯牛肉堡 $118

嗯!是簡單好味的味道!
8ᴏᴢ安格斯牛肉鮮嫩多汁
加上濃郁的芝士、煙肉片、
番茄、生菜及酸瓜
每樣食材都恰到好處
一啖就可以咬落去
很好吃!

Tipsy Tap

2024-05-08 40 views
難得與老朋友飲嘢聚舊,逕往尖沙咀酒吧晚飯兼飲返杯。把車泊好,見這家Tipsy TAP的晚餐餐牌選擇豐富,甚合心意。朋友手機無電,剛好有充電器可以租用。點了芝士煙肉安格斯牛肉堡 $118啤酒配牛肉漢堡十分夾,當然要點一客開心share!芝士漢堡扒除牛肉味外,配料的青瓜芝士,亦增添不少滋味。再來慢煮煙燻燒烤豬肋條(細)$128慢煮豬肋條肉質鬆化,燒烤醬汁十分惹味,雖說扛是少份,亦有4、5支骨,份量令人相當滿足。小食來了一份Tipsy雞翼配藍芝士醬 $78雞翼外皮超級香脆,肉質嫩滑多汁。藍芝士醬香濃,喜出望外的小食。我們各自點了Ohtu porter 啤酒,微澀易入口,泡沫細滑,為晚餐增添不少樂趣。
難得與老朋友飲嘢聚舊,逕往尖沙咀酒吧晚飯兼飲返杯。

朋友手機無電,剛好有充電器可以租用。

點了芝士煙肉安格斯牛肉堡 $118

啤酒配牛肉漢堡十分夾,當然要點一客開心share!

芝士漢堡扒除牛肉味外,配料的青瓜芝士,亦增添不少滋味。

再來慢煮煙燻燒烤豬肋條(細)$128

小食來了一份Tipsy雞翼配藍芝士醬 $78

呢日放工同同事happy hour,好耐無試過🤭去左尖沙咀呢間酒吧!裝潢好吸引,有一排啤酒水龍頭,展示了各種牌子,有不同地方釀製的craft beer 。環境非常舒適,有bar 枱超加分😍。酒吧好受歡迎,呢日都好多人嚟享受輕鬆時光。一入到餐廳,我同朋友睇到咁多選擇時都好興奮。我們詢問店員是否有Sour Ale 及麥味重的。店員耐心介紹。店員會在旁提供專業推薦,幫助你找到符合你口味的精釀啤酒,服務貼心,值得一讚。我叫了大杯8號London ESB :強烈的麥味。雖然叫Extra Strong Bitter,但完全不苦。朋友叫了3號Sea salt plum :非常容易入口並帶有梅的味道。酸酸甜甜,酒味擠塞足,驚喜不斷。除了啤酒,我哋仲叫左小食黑松露薯條 :薯條份量頗多,調味好,外脆內軟,酥脆好味,搭配松露醬和茄汁,正~Tipsy招牌雞翼配藍芝士 :雞翼經過獨特的調味再焗,外層香脆,內層肉質鮮嫩多汁,再配有藍芝士醬。藍芝士醬的奶香加埋少少辣味,好特別!雞翼非常惹味!芝士安格斯漢堡 :安格斯牛肉夠厚,肉質半生熟,牛肉味濃,多汁。濃郁的芝士非常配合番茄及生菜,伴碟精美。

我叫了大杯8號London ESB :
強烈的麥味。雖然叫Extra Strong Bitter,
但完全不苦。

朋友叫了3號Sea salt plum :

除了啤酒,我哋仲叫左小食

黑松露薯條 :

Tipsy招牌雞翼配藍芝士 :

芝士安格斯漢堡 :
最近朋友介紹了一家超棒的手工啤酒餐廳給我,我立刻決定去嚐嚐看。他們有超過20種手工啤酒可供選擇,而且酒保超級友善,還會逐一介紹和推薦不同的啤酒供我試飲。環境真的非常舒服,位於尖沙咀不太繁榮的內街,真的可以跟朋友好好坐着聊天,最重要是音樂不會太大聲,我喜歡這樣舒服的環境喝酒,放假就是想好好休息。我試了好幾款手工啤酒,其中包括Genesis Jasmine & Grape Wheat,這款啤酒結合了茉莉花和葡萄的風味,口感清新宜人,喜歡那花香和水果風味。另外還有Mere Vertus,這款手工啤酒口感獨特,酒精濃度較高,卻入口帶出麥味的苦澀香,我個人是非常喜歡喜!除了啤酒,他們的食物也相當出色。我和朋友點了一些配酒菜式,他們的炸魚外層酥脆,魚肉鮮嫩,保持了新鮮的口感。再搭配上他們特製的醬料,真是美味至極。伊比利豬排肉質嫩滑,炭燒香味濃郁,搭配薯條和香脆蒜片,濃郁得來,與啤酒夾到,個汁真係幾好味。

2024-05-05
$250 (Dinner)
  • 酒漿炸魚薯條
  • 慢煮煙燻燒烤豬肋條
2024-05-04 36 views
這是一家獨特且舒適的手工啤酒酒吧。 牆上掛滿了復古的啤酒海報、標誌和藝術品,營造出活潑有趣的氛圍。 吧台後方的大型黑板菜單上列出了令人印象深刻的手工啤酒選擇,每一種啤酒都有生動有趣的名字。酒吧台上擺滿了各種瓶裝和生啤酒,展現出豐富多樣的獨特啤酒。 溫馨的燈光、懸掛的燈具為整個空間增添了怡人的氛圍。 木製的酒桶和箱子則增添了一絲鄉村氣息。這家手工啤酒酒吧散發著獨特的個性、創意和對優質啤酒的熱情,是啤酒愛好者和尋求獨特體驗的人們理想的聚會場所。需要果香,麥味,濃味,只要跟店員溝通,他就會選擇最合適你的啤酒。一份色澤誘人的手工啤酒,散發出麥芽與酵母的醇厚香氣,格外開胃。搭配之上的鮮美芝士蟹肉蘑菇,乳香濃郁的芝士牢牢包裹住鮮嫩的蟹肉和嫩滑多汁的蘑菇,香氣撲鼻,令人垂涎三尺。芝士薯泥焗田螺,柔滑而濃郁的薯泥完美包裹住肥碩多汁的田螺,烹飪後更是孕育出濃郁鮮香的氣息。表層微焦的芝士灑落其上,絲絲鹹香貫穿入口,與下方的鮮甜相呼應。各種口感融滙在一起,層次分明。接著上桌的是一大份醬香四溢的豬肋骨,表層酥脆的烤皮下藏著軟嫩多汁的豬肉,入口即化。醬香滲透其中,添加了些許妙不可言的香氣,配上醬汁的鹹甜恰到好處

接著上桌的是一大份醬香四溢的豬肋骨,表層酥脆的烤皮下藏著軟嫩多汁的豬肉,入口即化。醬香滲透其中,添加了些許妙不可言的香氣,配上醬汁的鹹甜恰到好處,格外惹味。

最後登場的是一份多汁鮮香的牛肉漢堡,肉質豐厚多汁,麵包鬆軟酥脆,大大滿足了人們對經典漢堡的嚮往。加上適量的蔬菜配料,恰到好處的平衡了肉與素的口感,使得整道料理更添層次。

2024-05-03 25 views
我的好朋友下年跟屋企人移民了,佢話要食盡香港,今次發掘適合聚會及拍拖的餐廳。我地6點都入左,環境好寧靜舒適,左邊仲有好大的調酒吧枱,好岩飲下酒傾計!因為要留肚食甜品,所以今次唔敢食太多野。🌟#芝士蟹肉釀蘑菇將鮮甜蟹肉釀入大大粒嘅鮮嫩蘑菇,突出蟹肉嘅鮮味,咬一口,啖啖鮮味蟹肉,加上芝士的濃香,隨即香味四溢。真係好想一口菇咁食,但真係好熱辣辣,小心燙口。🌟#脆煎濃香西班牙橡果飼厚切黑豚扒共有兩塊,一大一小,肉色淡紅有光澤,非常嫩滑,大塊的黑豚扒脂肪比較多,但好香油脂味,唔油膩,好香脆。小豚扒就肉質富有彈性又飽滿。薯條幼身,但好香脆,整體不錯,值得一試。🌟#荔枝手工啤酒及1號手工啤清香既花果味,啤酒花味適中,口感順滑,味道偏甜,酒精濃度不高,幾好飲。另一款酒精味比較淡,更易入口,好適合女士或較少飲酒的朋友試。服務亦好細心,適合飲下酒傾吓計又chill吓。

🌟#芝士蟹肉釀蘑菇

🌟#脆煎濃香西班牙橡果飼厚切黑豚扒

🌟#荔枝手工啤酒及1號手工啤

服務亦好細心,適合飲下酒傾吓計又chill吓。
  • 手工啤酒
Tipsy Tap,located at 5 Carnarvon Road, Tsim Sha Tsui, is a restaurant with a focus on beer pairing. Their menu offers a variety of beers, creating a relaxed and comfortable atmosphere. 🍽️🍺- Yizhihe is an affordable option priced at just $88. This dish has a refreshing taste with a hint of floral fragrance, creating a comfortable and pleasant experience. It serves as a perfect appetizer that leaves a lasting impression. 🌸🍤- If you're a fan of pork, you can't miss their Iberico Pork priced at $208.

- If you're a fan of pork, you can't miss their Iberico Pork priced at $208. This dish features premium Iberico pork that is tender, juicy, and crispy on the outside while maintaining a delicate texture. Each bite releases a rich meaty aroma that is simply irresistible. 🐖🍖😋

- Potato Fries are a must-try. These fries are crispy on the outside and soft on the inside, fried to a golden perfection that satisfies with every bite. 🍟😍

- Their Fish & Chips priced at $128 offers a classic British culinary experience. The dish combines fresh fish with crispy fries, providing a delightful combination of flavors and textures. The fish is tender and juicy, while the batter is crispy, making it a truly enjoyable dish. 🐟🍟😊

- The Escargot with Mashed Potato priced at $78 is a standout dish. It combines escargot with creamy mashed potatoes, offering a rich texture and unique flavor. Each bite is a delightful surprise. 🐌🥔😋

At Tipsy Tap, you can enjoy delicious dishes paired with a wide selection of beers, creating a memorable dining experience. Whether you're a beer enthusiast or simply looking for a great meal, Tipsy Tap is a place worth exploring. 🍽️🍺😊
【尖沙咀•Tipsy Tap】@ππππππππππππππππππππππππππππππ尖沙咀啤酒多選擇扒類煎得唔錯嘅一間西餐廳芝士蟹肉釀蘑菇雞翼配藍芝士醬脆煎濃香西班牙橡果飼厚切黑豚扒惹味佐酒仙豆Koming pilsner 芝士蟹肉釀蘑菇: 蘑菇中填充了蟹肉和芝士,口感豐富,帶有芝士的濃鬱奶香和蟹肉的鮮甜。雞翼佐藍起司醬以烤雞翅為主料,配上藍起司醬,雞肉的鮮嫩和起司的香濃相得益彰。脆煎濃香西班牙橡果飼厚切黑豚扒 以西班牙橡果飼厚切黑豚扒為主料,煎得香脆,肉質鮮嫩多汁,非常美味。惹味佐酒仙豆口感爽口,是一道很好的配菜。Koming pilsner:口感清爽,適合作為美食的伴侶。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 500(10%)✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#尖沙咀美食 #Tipsy Tap #web3尖沙咀 #tipsytaphk #tipsytap #craftbeer#精釀啤酒Tipsy Tap尖沙咀柯士甸路5號地舖
【尖沙咀•Tipsy Tap】@

Koming pilsner

芝士蟹肉釀蘑菇:

雞翼佐藍起司醬

惹味佐酒仙豆
口感爽口,是一道很好的配菜。

Koming pilsner:
口感清爽,適合作為美食的伴侶。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 500(10%)
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#精釀啤酒