釜山商會

Busan Sanghoe
係韓國街尖沙咀金巴利道,開左一間新既韓國餐廳丫!一間由韓國oppa親自主理既正宗釜山餐廳,由釜山遠赴香港,為香港人帶黎釜山商會!佢地既餐品每樣都濃郁好味,帶有深厚既韓國風味,雖然相似既菜色你可能見過,可能食過,但係相同既咪道就只有呢度先食到𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥前菜好似係我暫時食過咁多間最有誠意嘅一間👍🏻✨ 釜山商會豬肉湯飯 $110招牌既豬肉湯飯傳承自店主oppa嫲嫲既秘方豬肉濃白湯,由嫲嫲將秘訣傳授oppa媽媽後再傳到oppa店主度 😎三代相傳,味道依然。湯入面包含新鮮大蔥、肉湯及柔軟豬肉。肉湯濃郁惹味,絕對0味精,飲落亦都非常creamy!一定要試下呀~ ✨ 釜山商會特色意拼盤(小章魚,五花肉,蝦) $385特色拼盤火鍋材料豐富又抵食,超多肥美五花肉,大量既小章魚同埋好多鮮蝦 🍤 呢個份量二至三人份只係385,cp值真係超高再加上香香辣辣既味道,開胃惹味又豐富✌🏻配埋韓國粉素,份量十足,真係夠晒食啦!

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

前菜好似係我暫時食過咁多間最有誠意嘅一間👍🏻

✨ 釜山商會豬肉湯飯 $110

三代相傳,味道依然。
湯入面包含新鮮大蔥、肉湯及柔軟豬肉。

✨ 釜山商會特色意拼盤(小章魚,五花肉,蝦) $385

呢個份量二至三人份只係385,cp值真係超高
再加上香香辣辣既味道,開胃惹味又豐富✌🏻
配埋韓國粉素,份量十足,真係夠晒食啦!