2024-09-05
餐廳名字”Surasang”意思係”皇帝御膳”,主打高級韓國菜,睇個門口都高級感強呀💎💎裝潢設計時尚夠grand,燈光暗舒服,感覺係高檔喎💎💍近窗邊位置有夜景欣賞,望住新油麻地避風塘;空間超大,座位闊落,有包廂榻榻米床位,私隱度高去居酒屋梗係唔少得飲杯cocktail🍸就係爽😆前菜共五樣,泡菜、辣魷魚、芽菜、菠菜、有蓮藕「海膽生牛肉」擺盤靚,感覺高級!生牛肉味甜質地柔軟,一啲腥味都冇,海膽甘甜,用脆薄天婦羅紫菜包住食,好味🤩「清燉牛肋骨」牛肉屬上級,一分錢一分貨入口有驚喜 👍🏾👍🏾👍🏾首推「海鮮煎餅」實物同我想像中有啲唔同,厚度足夠,餡料比預期多好多😂每一口都係八爪魚、蝦、蜆肉、魚仔乾,底層有大量大蔥,好惹味,超脆口😋但不油膩😋「牛肉魚籽釜飯」牛肉夠晒軟腍,唔韌,撈勻魚籽同生雞蛋一齊食,簡單好味,食到最底有飯焦,份量好多,食完好飽「白泡菜牛肉包」唔食得辣嘅人啱食Cocktail 「Snowing Night」以韓國清酒、果醬、青檸調製而成,甜甜地,易入口,杯邊抹有少少鹽,酒味唔重;另一杯「Pineapple Soda」,朋友唔飲得酒啱晒
前菜共五樣,泡菜、辣魷魚、芽菜、菠菜、有蓮藕
「海膽生牛肉」
擺盤靚,感覺高級! 生牛肉味甜質地柔軟,一啲腥味都冇,海膽甘甜,用脆薄天婦羅紫菜包住食,好味🤩
「清燉牛肋骨」
牛肉屬上級,一分錢一分貨入口有驚喜
👍🏾👍🏾👍🏾首推「海鮮煎餅」
實物同我想像中有啲唔同,厚度足夠,餡料比預期多好多😂
「牛肉魚籽釜飯」
「白泡菜牛肉包」
唔食得辣嘅人啱食
Cocktail 「Snowing Night」
另一杯「Pineapple Soda」,朋友唔飲得酒啱晒