今次嚟到位於北京道一號嘅頂層食brunch,餐廳嘅維港美景係呢度嘅一大賣點,係超適合週末同好友聚聚嘅好地方呢度用左落地玻璃,而且採光度十足,整體感覺非常舒服我同朋友更好好彩被安排到窗邊嘅座位,可以望到無敵大海景呢度Brunch 形式係Semi Buffet 前菜、冷盤及沙津部分都喺buffet bar 度,任君選擇,款式種類相當豐富,可以用花多眼亂黎形用🤩🥗除咗最大路嘅生菜、橄欖、青瓜、粟米等等俾你mix & match之外仲有rice salad,絕對係喚醒味蕾同健康之選 🧀Cold cuts 就有煙三文魚、salami、帕馬火腿等,味道濃郁口感細膩,當然亦唔少得多款口味嘅芝士,入囗夾雜住奶香同微徵嘅鹹香🥖麵包、Pizza、羊架同湯亦都係放喺出面,全部都好高質,其中最愛羊架唔會太羶而裡面就保持鮮嫩仲帶肉汁😉🥓芝士輪粗管粉雖然睇落簡單無咩額外配料廚師喺芝士輪度拌均,熱力令芝士溶化蘸滿左每粒粗管粉每一啖都係濃郁嘅芝士奶香,非常滿足🦐海鮮拼盤拼盤份量唔算太多,有4款海鮮,分別係龍蝦、大蝦、青口同埋蜆龍蝦充滿濃郁嘅蝦膏,肉質新鮮幼嫩大蝦肉質就爽口彈牙,青口鮮嫩蜆都大大粒而且鮮甜至於甜品方面有
呢度用左落地玻璃,而且採光度十足,整體感覺非常舒服
我同朋友更好好彩被安排到窗邊嘅座位,可以望到無敵大海景

呢度Brunch 形式係Semi Buffet

🥓芝士輪粗管粉
雖然睇落簡單無咩額外配料
廚師喺芝士輪度拌均,熱力令芝士溶化
蘸滿左每粒粗管粉
每一啖都係濃郁嘅芝士奶香,非常滿足

🦐海鮮拼盤
拼盤份量唔算太多,有4款海鮮,分別係龍蝦、大蝦、青口同埋蜆
龍蝦充滿濃郁嘅蝦膏,肉質新鮮幼嫩
大蝦肉質就爽口彈牙,
青口鮮嫩
蜆都大大粒而且鮮甜

至於甜品方面有Crème brûlée、Tiramisu tart、Raspberry mini cake、Caramel tart
平時眼闊肚窄嘅我最希望可以試到哂每款甜品,呢個set 就最啱我,每款都細細舊一次過可以試到五種甜點😙

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
大肚腩指數: 🌕🌕🌕🌖🌑