📌尖沙咀高質日式居酒屋🏮經朋友介紹試呢間居酒屋 估唔到有意想不到嘅驚喜🤩🍴明太子煎蛋卷 ($78)見到佢地上檯嘅時候 蛋卷仲冒緊煙😽通常明太子會好鹹 好出奇地佢地嘅明太子唔鹹之餘仲有鮮味 明太子呢隻味第一次試🤩個蛋好好食好香 加埋蘿蔔蓉一齊食好夾🤙🏻🍴海膽汁燒蠔 ($118)呢個燒蠔打卡一流😎海膽汁非常rich非常濃郁 加埋啲蠔食好爽🤤同朋友2個食4隻 覺得食到第二隻有少少濟但唔會濟到食唔到之後個啲 呢個唔錯🙌🏻🍴炭火燒拼盤 ($180)呢個拼盤會係師傅隨機預備款式 不過當中一定包括一串自家製免治雞肉串同埋一串雞翼🍢其餘4款就會由師傅發板準備~ 我個人就覺得呢個超級抵食👍🏻🍴醬油燒飯糰 ($38)朋友形容為係佢嘅COMFORT FOOD!!😍佢地嘅燒飯糰好出色!!而家好多居酒屋會忽略燒飯糰 但感覺到佢地有心機會做基本菜式~醬油味比較甜 唔會過鹹 最重要係米香十足 內脆外軟 感覺就好似食緊一個迷你煲仔飯😝🍴明太子炭火牛油燒飯糰🧈 ($72)估唔到佢地嘅燒飯糰咁出色!!!因為佢地嘅明太子唔太鹹 所以加埋啱啱熔嘅牛油 令到成個飯糰更多層次~同樣做到內脆外軟 好正!!😆喺香港食居酒屋成日都覺得
📌尖沙咀高質日式居酒屋🏮

經朋友介紹試呢間居酒屋 估唔到有意想不到嘅驚喜🤩

🍴明太子煎蛋卷 ($78)

🍴海膽汁燒蠔 ($118)
呢個燒蠔打卡一流😎

🍴炭火燒拼盤 ($180)

🍴醬油燒飯糰 ($38)
朋友形容為係佢嘅COMFORT FOOD!!😍
佢地嘅燒飯糰好出色!!

🍴明太子炭火牛油燒飯糰🧈 ($72)
估唔到佢地嘅燒飯糰咁出色!!!
同樣做到內脆外軟 好正!!😆

喺香港食居酒屋成日都覺得好貴好唔抵 好難得搵到一間係滿意佢地食物之餘仲覺得佢地價錢make sense~今次試嘅菜式我都覺得好出色!!尤其係燒飯糰🍙實在係太慰藉心靈嘅食物🥹
我見到佢地Special Menu都有啲好特別嘅食材 例如提燈同埋牛腸鍋 有機會下次試下先~

想另外一提係當晚嘅侍應服務非常好 更留意到佢地好似日本人咁無微不至咁擺放好其他檯嘅餐具🍽️呢個好想一讚~可能係因為我係好注重餐廳呢啲嘅細微嘢🤣

💰:$673 (for 2 ppl)

🍽️ 食物:🌕🌕🌕🌕🌗
🥂 飲品:🌕🌕🌕🌕🌑
👩🏻‍🍳 環境:🌕🌕🌕🌘🌑
💯CP值:🌕🌕🌕🌕🌗
✅回頭率:🌕🌕🌕🌕🌕

Overall: ⭐️⭐️⭐️⭐️ (out of ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

📍 Akoya
@akoya_prat10
地址:尖沙咀寶勒巷10號3樓

#eatgoodwestsin_japanese
#eatgoodwestsin_izakaya
#eatgoodwestsin_couple
#eatgoodwestsin_hongkong
#eatgoodwestsin_tsimshatsui。

#eatgoodwestsin_gathering
#hongkong #hongkongfood #japanese #japanesefood #izakaya #japaneseizakaya #hk #hkfoodie #foodie #hongkongfoodie #japan #tsimshatsui #tst #kowloon
明太子煎蛋卷
海膽汁燒蠔
炭火燒拼盤
醬油燒飯糰
明太子炭火牛油燒飯糰
2023-04-12
$350 (Dinner)
明太子煎蛋卷
醬油燒飯糰