行街休息,揾到間好舒適嘅餐廳打下卡! 💖位於尖沙咀K11嘅「阿閒泰」,一入去就去感受到泰國 嘅風情 。燈光剛剛好,影靚靚相一流 ,濃濃嘅泰式風情設計,坐得好舒適 。😍攰咗一日,唔想食得太多,就揀左少少開胃嘅燒澳洲羊架紅咖喱同脆炸軟殼蟹米紙卷 。紅咖 喱嘅羊架豐富又新鮮,羊架肥美又唔係咁油,食落去都唔會覺得太沉重,真係正 。🙊主餐就揀咗泰式鹹蛋黃金單骨雞翼同泰式生蝦刺身當作分享嘅菜品,兩樣都有佢嘅特點。同男朋 友一齊share食,兩個人都好滿足 。我覺得金單骨雞翼腍滑得嚟又好食,男朋友就覺得生蝦刺 身鮮甜,肉質Q彈 。🥰呢間店嘅環境靚,味道好,質素高,當然要嚟試下啦!尖沙咀K11「阿閒泰」,我哋下次再見啦!😘