2019-03-30 15 views
星期五放工梗係要穩個地方chill下啦,友人帶左我黎尖沙咀呢間集酒吧和餐廳於一身的地方食dinner。首先穿過呢條樓梯隧道,就會進入餐廳,映入眼簾系開放式調酒位置和吧檯,燈光昏暗,深有情調,周圍的牆壁都佈滿graffiti,好復古的感覺,打卡好去處。Time Park 自家製蟹肉脆燒賣 $88由於呢間餐廳主打fushion英倫菜,點了店內招牌的一客蟹肉脆燒賣。賣相一流,面層還有金箔鋪上面層,極其奢華。燒賣外層包住的系炸過的春捲皮,而內層則是啖啖的蟹肉沙拉,整道菜相當有特色。西班牙式炸小魚配秘製甜酸汁$88第二樣前菜點了炸小魚配甜酸汁,一條條炸小魚裹上甜酸辣醬,醬汁融合在一起,味道好夾,喜愛辣的朋友一定要嚐嚐。香煎澳洲羊柳配自家製泡菜豆腐蜆肉湯$168主材出場魯。羊柳配韓式泡菜豆腐蜆肉湯,單聽名字已經感覺好豐富。羊架食得多,煎羊柳都係第一次食,羊柳煎得好juicy,肉同脂肪比例恰到好處,配合泡菜豆腐蜆肉湯,感覺好新鮮,帶點微辣style,一道菜可以試曬兩種感覺,刺激味蕾。法式蔬菜汁龍脷柳配特製香橙汁$178最後呢道主菜法式蔬菜汁龍脷柳配特製香橙汁,菜式名字相當優雅。相比起前一道菜,呢道蔬

Time Park 自家製蟹肉脆燒賣 $88

西班牙式炸小魚配秘製甜酸汁$88

香煎澳洲羊柳配自家製泡菜豆腐蜆肉湯$168

法式蔬菜汁龍脷柳配特製香橙汁$178
最後呢道主菜法式蔬菜汁龍脷柳配特製香橙汁,菜式名字相當優雅。相比起前一道菜,呢道蔬菜汁龍脷柳味道會較清淡,可以品嚐到龍脷柳既新鮮,配合特製香橙汁 掂!

Phantom $58 (Lychee, Mint Leave’s, Pineapple Juice, Blue Butterfly)
飲品方面,呢杯mocktail “Phantom” 最吸引我,亦係整晚最愛。外觀實在太漂亮了,整杯mocktail以紫色為主調,面層鋪滿一層糖霜,未飲之前已經幫佢影左好多張相。味道方面亦超有驚喜,集合了荔枝,藍蝶花,菠蘿汁等,味道出黎係意想不到的夾,甜甜的感覺,為整晚的菜式畫龍點睛。

2019-03-24
$370 (Dinner)
Celebration
Anniversary