2017-04-24 554 views
難得識電腦嘅朋友,陪我到深水埗買手提電腦,當然要請佢食番餐飯,多謝下佢。因為朋友鍾意食海南雞,所以我地揀左食泰國人海南雞。買完電腦都成九點,店內嘅客人唔多,亦唔需要等位。泰式海南雞飯餐 $58 + 特飲 (+$10) - 冬瓜湯只是味精湯一碗,湯內有冬瓜粒蔥花,但碗湯係無冬瓜味。海南雞份量算ok,大約八件,雞肉去晒骨,食落啖啖肉。但可惜肉質唔算滑,而且雞肉味好淡,仲有一兩件雞肉仲有肥膏,係d醬汁好少少,比較惹味。油飯亦麻麻地,雖然有淡淡香茅味,但油飯完全係無油嘅感覺,而且食落仲好乾。其實以呢個價錢黎講唔叫平,但奈何會提供呢個質素?
其實以呢個價錢黎講唔叫平,但奈何會提供呢個質素?
2017-04-19
$68 (Dinner)