🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥟🥟🥟🥟🥟🍴🍽🍴🍽🍴🍽-首先不得不提係呢間餐廳服務超級好😆店員好friendly,會主動推薦菜式同埋keep住留意你有無嘢需要,同一般印度餐廳比我嘅感覺好唔同。環境都好乾淨同舒服,但可能因為係樓上鋪嘅關係所以成晚都無乜幾多檯客😔-🥢Paneer Naan $34 🆗-Paneer係印度傳統嘅芝士,奶味比較重,口感似茅屋芝士。唔好expect塊Naan會有個種邪惡芝士拉絲嘅效果🤣揭開中間會見到有少許白色嘅Paneer,味道淡而帶少許鹹香,配埋咖喱就啱啱好。不過略嫌佢面頭有啲太過油膩。-🥢Chicken Tikka $108 🆙-雞塊係用炭火烤熟,好香cayenne pepper同孜然粉味,食落非常香口仲帶少少辣,表面乾身唔油膩但肉質keep到好juicy😆-🥢Rogan Ghosht $108 🆗-雖然個菜式名成個人名咁,但其實係解羊肉咖喱😂 咖喱係印度根據唔同嘅地域、配方同烹調方式都會有唔同嘅名稱,而係印度Kashmir最出名嘅紅咖喱就係叫Rogan Ghosht💁🏻‍♂️-咖哩食落有啲油膩,香料味道非常強烈但唔算辣,羊肉唔會太老,亦帶少少膻味同奶香。-🥢MO:MO Stea
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥟🥟🥟🥟🥟🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🥢Paneer Naan $34 🆗
🥢Chicken Tikka $108 🆙
🥢Rogan Ghosht $108 🆗
🥢MO:MO Steamed $68 🆗
雖然睇落同平時食嘅餃子冇咩唔同,但食落完全係第二個世界🤣🤣餡料用咗免治雞肉同大量香料,基本上唔會搵到菜,但同時亦無乜肉汁。
🌟評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🌟
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7/10