2024-01-31
餐廳環境除咗有bar枱設計,可以一路食一路睇住師傅處理食材,另外都有四人座位,大部份都有分隔 ,夠晒有私隱度。💚螢光魷魚漬前菜方面就要咗呢個螢光魷魚漬,雖然佢係漬物但都食到食材本身嘅鹹鮮味。💚鹽水牛舌 牛舌用簡單嘅鹽水調味,另外會配上Honey Mustard, 可以按照個人需要去調味,牛舌質地軟腍。💚三文魚壽司 油甘魚壽司 真鯛壽司 玉子壽司壽司魚生類食材新鮮,玉子超好食,玉子厚身帶甜,裏面濕潤。💚鹽燒雞翼 雞軟骨 和風茄子💚露荀豚肉串 白鱔 鶴鶉蛋去居酒屋梗係唔少得食串燒,各種串燒都唔錯,個人最推介係呢個白鱔,本身白鱔啲皮燒到脆卜卜,加上微辛嘅調味,好香口,而肉質嫩滑,好食。💚雞泡魚乾雞泡魚乾係我個人最鍾意喺居酒屋食嘅嘢,雞泡魚乾經過加熱後會好香,鹹鹹地甜甜地咁,一路傾偈一路送酒就最啱。💚茶漬飯 -明太子茶漬飯裏面有大大嚿嘅明太子,冬天食碗暖笠笠嘅茶漬飯真係暖入心。💚燒飯團 -櫻花蝦喺日本食居酒屋都會叫嘅燒飯團,佢呢度有幾款可以揀今次叫咗櫻花蝦。
💚螢光魷魚漬
💚鹽水牛舌
💚三文魚壽司 油甘魚壽司 真鯛壽司 玉子壽司
壽司魚生類食材新鮮,玉子超好食,玉子厚身帶甜,裏面濕潤。
💚鹽燒雞翼 雞軟骨 和風茄子
💚露荀豚肉串 白鱔 鶴鶉蛋