2022-08-09
中午心血來潮想食日本野,尖沙咀都算係一個多日本餐廳的地方,就揀了一家居酒屋。居酒屋用餐,環境都算重要一環,呢度環境舒服,用餐的感覺唔錯。日本大船渡岩蠔時令岩蠔嫩滑鮮甜的味道,蠔味濃厚,極度爽口。魴鮄魚薄切魚身白裡帶紅,入口清爽鮮甜,蘸辣蘿蔔茸,蔥花及酸汁份外開胃。大根鮑魚 $108鮑魚爽口彈牙,醬汁是精華所在,仲有蘿蔔吸汁,配合精緻擺碟令人心動。利久汁燒安格燒肉眼 $208利久雖然出名牛舌,但肉眼都唔失禮。口感香嫩而且汁燒惹味好吃,私心想要一碗飯。套餐包埋的茶碗蒸都好足料,蝦肉,瑤柱同其他各種配料,口感豐富。串燒六點定食 $138手羽先、牛舌、翠玉瓜、雞腿肉、意大利紅椒、免治雞肉最喜歡牛舌,爽口多汁,手羽先外脆內軟,雞腿肉彈牙。柏•特盛丼 $380岩晒眼闊肚窄,又一次過想食多款刺身的我。共十五種食材,數都數唔晒,赤身漬、汁煮八爪魚、海膽、大拖羅、汁煮鮑魚、燒平貝、三文魚籽、牡丹蝦、真鯛、鯖魚、魴鮄魚、鮫鰈等,唔同種類,加埋套餐麵豉湯,蒸蛋同沙律,飽到上心口。
日本大船渡岩蠔
時令岩蠔嫩滑鮮甜的味道,蠔味濃厚,極度爽口。
魴鮄魚薄切
大根鮑魚 $108
利久汁燒安格燒肉眼 $208
串燒六點定食 $138
手羽先、牛舌、翠玉瓜、雞腿肉、意大利紅椒、免治雞肉
最喜歡牛舌,爽口多汁,手羽先外脆內軟,雞腿肉彈牙。
柏•特盛丼 $380