2016-01-01
又一解思鄉病晚餐~刺身拼盤好華麗既刺身拼盤,日本蠔同北海道海膽係亮點,日本蠔鮮甜肥美,正到暈!北海道海膽,店子好貼心咁附上紫菜夾海膽食,海膽係海水浸既,無香港食海膽有既怪味,即係防腐劑味,苦苦地既果種味.呢度用最新鮮既海水浸海膽,真係有係日本食既感覺!用紫菜夾住食就咸咸地,更加特顯海膽既鮮甜拖羅係厚切,勁肥美!帶子壽司,呢個係出面食既珍寶size,鮮甜到不得了!燒蟹腳,蟹腳燒至剛熟,唔洗加任何調味,食出蟹既鮮味!燒白鱔,其實我係唔食鱔既,但店員極力推薦,咁就膽粗粗試下,.真係燒得好香脆,又厚肉,最重要係無骨!絕對令我對白鱔改觀晒!最後以椰子雪糕作結,用椰子殼裝返住,雪糕應該係以純椰汁同鮮奶制,唔太甜,又香又滑!
刺身拼盤 好華麗既 刺身拼盤,日本蠔同北海道海膽係亮點,日本蠔鮮甜肥美,正到暈!
北海道海膽,店子好貼心咁附上紫菜夾海膽食, 海膽係海水浸既,無香港食海膽有既怪味,即係防腐劑味,苦苦地既果種味.呢度用最新鮮既海水浸海膽,真係有係日本食既感覺!用紫菜夾住食就咸咸地,更加特顯海膽既鮮甜
拖羅係厚切,勁肥美! 帶子 壽司,呢個係出面食既珍寶size,鮮甜到不得了!
燒蟹腳,蟹腳燒至剛熟,唔洗加任何調味,食出蟹既鮮味! 燒白鱔, 其實我係唔食鱔既,但店員極力推薦,咁就膽粗粗試下,.真係燒得好香脆,又厚肉,最重要係無骨!絕對令我對白鱔改觀晒! 最後以椰子雪糕作結,用椰子殼裝返住,雪糕應該係以純椰汁同鮮奶制,唔太甜,又香又滑!
View previous comments ()