🌜裝修方面走日系風格,木系嘅裝修,配合長長嘅吧台設計,配置大量清酒🍶,好似係咗日本壽司店咁,仲可以見到師傅忙碌地燒烤!餐牌選擇都好多,從日式串燒、日式飯麵、炸物都齊全,所以每樣點咗少少試味:🔥串燒 必點!串燒款色都有好多,從肉類到海鮮、蔬菜都有,串燒全部都幾出色,每個種類都點嚟試吓:💛燒豆腐串 $18 💚脆肉瓜 $16蔬菜豆腐都保持新鮮度,唔會燒得太乾身!🤎蒲燒鰻魚$38入面嘅肉質超級肥美,外皮經過香烤,味道唔算太腥,仲有鰻魚汁令到個串燒更加惹味!🐔阿波尾雞胸骨 $32雞胸骨同平時雞軟骨略不同,真係有成條雞骨喺入面,屬於日式嘅做法,好有口感!🐽宮崎黑豚肉腸 $32腸仔出面微微香脆,好香口惹味!🩷 有我至愛厚燒牛脷芯 $48牛舌使用黑椒同埋鹽調味,肉質都算嫩滑,唔會燒得太乾身,味道唔錯!😋多款香口日式小食:日式炸雞/ 芝麻雞翼⋯⋯其中我最鍾意 🧀一口芝士香濃嘅芝士香氣,咬入去外皮炸得鬆脆,鹹鹹香香令我覺得好食!主食🐷🍳🍚滑蛋吉烈豬扒飯 $78配料豐富嘅滑蛋豬扒飯,滑蛋已經同洋蔥菇類互相混合,面頭仲有有香蔥,增加日式風味,豬扒肉質勁腍身,可能經過前期處理,外皮冇黐住蛋汁嘅位置保持香脆,飯沿

🔥串燒 必點!

💛燒豆腐串 $18
💚脆肉瓜 $16
蔬菜豆腐都保持新鮮度,唔會燒得太乾身!

🤎蒲燒鰻魚$38

🐔阿波尾雞胸骨 $32

🐽宮崎黑豚肉腸 $32
腸仔出面微微香脆,好香口惹味!

🩷 有我至愛厚燒牛脷芯 $48

😋多款香口日式小食:日式炸雞/ 芝麻雞翼⋯⋯
其中我最鍾意 🧀一口芝士
香濃嘅芝士香氣,咬入去外皮炸得鬆脆,鹹鹹香香令我覺得好食!

主食
🐷🍳🍚滑蛋吉烈豬扒飯 $78
配料豐富嘅滑蛋豬扒飯,滑蛋已經同洋蔥菇類互相混合,面頭仲有有香蔥,增加日式風味,豬扒肉質勁腍身,可能經過前期處理,外皮冇黐住蛋汁嘅位置保持香脆,飯沿用日本珍珠米,飯量勁多,一個人都食唔晒!

仲有充滿日系特色的🐽迷你豬軟骨飯
同🥢迷你九州蕎麥麵,豬軟骨好大粒,鹹香滿分,入面仲有充滿口感的軟骨,食完主食大滿足!

🍹荔枝檸樣綠茶 / 🍵菠蘿檸檬綠茶
食日本炸物同串燒一定要飲杯嘢,香甜嘅水果綠茶可以解一下油膩感,都唔錯!

✨ CP值好高,位於旺角交通方便,想食日本嘢都可以一試!

@kisaragi_izakaya

🌛如月居酒屋 (旺角)
📍旺角通菜街59-61號德發大廈地下2號舖
  • 蒲燒鰻魚