2022-05-09
2022年5月8日 陰雄館特式小廚銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心7樓餐廳之前都食過好多次, 水準一定有, 不過咁耐以黎都未同過屋企人黎試, 今日母親節特意帶佢地試試脆皮炸大腸 $98大腸炸得好乾身好脆口, 食落車d 都唔油膩, 而且有膻味, 中意食大腸ge 朋友唔可以錯過!椒鹽九肚魚 $58九肚魚起左骨啖啖肉, 唔好以為$58 得好少, 我地4個人都好夠食🤤 而且唔會過咸, 香口得黎arm arm 好, 正👍🏿蒜蓉粉絲蒸扇貝 $272海鮮類都係時價, 想食咩海鮮可以叫餐廳一早留定☺️ 扇貝超大隻好鮮甜, 配埋蒜蓉粉絲真係冇得輸😍好味到連汁都飲埋涼瓜龍躉頭腩煲 $188上枱個陣仲滋滋聲, 超香口惹味, 如果有白飯就一流🤩黃金蟹肉炒飯 $98又係另一樣必食, 蟹肉份量好足, 而家係新鮮蟹肉老闆即日拆, 飯粒炒到粒粒分明, 呢個飯真係次次黎都要叫一碟呢🥰潮式糖醋面 $108所以呢個面由細都食到大, 兩面黃成日聽人話唔係咁易整(但睇落好易咁), 多數潮州食店先有得食, 媽媽見到有即刻臨時加返碟黎試😜 面底煎到好香脆, 不過入口咸左d ? 餐廳職員仲好貼心教你一定要落左糖先再落醋, 食落個感覺會唔同
雄館特式小廚
銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心7樓
脆皮炸大腸 $98
椒鹽九肚魚 $58
蒜蓉粉絲蒸扇貝 $272
涼瓜龍躉頭腩煲 $188
上枱個陣仲滋滋聲, 超香口惹味, 如果有白飯就一流🤩
黃金蟹肉炒飯 $98
潮式糖醋面 $108
所以呢個面由細都食到大, 兩面黃成日聽人話唔係咁易整(但睇落好易咁), 多數潮州食店先有得食, 媽媽見到有即刻臨時加返碟黎試😜 面底煎到好香脆, 不過入口咸左d ? 餐廳職員仲好貼心教你一定要落左糖先再落醋, 食落個感覺會唔同😯
反沙芋粒 $98
呢個又係功夫菜, 到餐廳ge 時候職員已經問我地要唔要留碟反沙芋, 話已經得返一碟(我咁聰明梗係一早留左la 😂)所以如果大家想食記得book 枱個陣/一到餐廳就好留定, 因為真係好好食🥹
一共有12粒, 粒粒都炒到好脆, 仲有蔥油香, 真係好食到唔識形容🙈
最後餐廳仲送左我地一人一碗南瓜芋頭糖水, 好味得濟唔記得影相已經飲曬lu😂
最後屋企人都好滿意, 已經book 定枱下星期六又同男朋友再食過😂