2022-12-29
月半堂 📍:荃灣怡樂街1-5號海濱花園海裕閣22座地下108號舖🚗:中環地鐵D2出口 步行5分鐘📞:+852 6460-5605💲:~HKD80/head for dinnerFood quality✔️:丹麥無激素豚肉片火鍋、明太子薯條👌🏼:雙份丹麥無激素豚肉片總結:😋一間離荃灣市區極遠嘅日式飯堂 說實話樓下有間應該會經常幫襯 價錢非常合理 人均80蚊就食到邊爐同日式小食 難怪閒日晚上都坐無虛席 ‼️😋相信大家都好耐無食過吉xx嘅一人火鍋 呢間絕對係間好嘅替代品👍🏼壽喜燒湯底配上蟹柳 蜆 芝士竹輪 金菇 芝士腸 赤板魚旦 椰菜 鳴門卷 裙帶菜同豚肉片或牛五花(二選一)🈴️仲有得揀珍珠米或烏冬 $72嚟講滿意有突 至少di u打對手😋明太子薯條🍟$38又係抵食之作 蟹籽同蛋黃醬都多 明太子味都出 不過朋友喜歡食粗薯條 我本人就愛幼身 不過青瓜蘿蔔就各有所愛 撇除呢啲都值得叫嘅😋以小店嚟講已經係好有裝修 加埋老闆好友善 親力親為 加分🤤🤔️另外+$10要咗雙份豚肉片 我覺得份量男性就未必夠 但女士就肯定冇問題👌🏼🤔️由於本人係特登去食會有點小失望 食嘅嘢絕對係出面都容易揾到嘅嘢 不過價錢抵食 食物
📍:荃灣怡樂街1-5號海濱花園海裕閣22座地下108號舖
🚗:中環地鐵D2出口 步行5分鐘
📞:+852 6460-5605
💲:~HKD80/head for dinner
Food quality
✔️:丹麥無激素豚肉片火鍋、明太子薯條
👌🏼:雙份丹麥無激素豚肉片
總結:
🤔️由於本人係特登去食會有點小失望 食嘅嘢絕對係出面都容易揾到嘅嘢 不過價錢抵食 食物唔錯 又係黃店 絕對收貨同唔會破口大罵🤣
🤔️跟餐叫咗玄米茶 玄米係老闆自己額外炒過 好香 不過飲嗰時有啲邐迆 因為會不斷飲到一粒一粒嘅玄米 如果隔住會好啲🤏🏼