2024-10-03 666 views
食家朋友一早就介紹過呢間餐廳俾我,終於喺我去葵芳嘅時候試咗,其實佢都算近地鐵站,適合收工約frd子黎食。記得行地面,過馬路過去會近啲😆 餐廳環境寬敞,好舒服,意粉迷一定要黎試下☺️龍蝦濃湯蟹肉帶子麵 (追加小食:慢煮無激素雞胸四片+$18) $198湯底好濃郁好香又creamy,意粉好掛汁,唔會膩👍🏻 蟹肉味好出,帶子有用牛油煎過好香,果然出色😋見追加比正價平幾多,所以追加左四片慢煮無激素雞胸,雞胸肉好健康🤣 不過佢有調味過,肉質亦比想像中嫩滑+多汁,可以增加蛋白質幾好👍🏻 士多啤梨鮮奶 $52鮮奶口感順滑,加埋有啲果肉,甜度適中,粉紅色又靚,真係好飲得嚟又賞心悅目😙菠蘿青檸紅茶 $48好清爽,青檸味比較出,有菠蘿肉,鍾意飲酸嘢嘅啱晒😌朱古力心太軟配開心果意式手工雪糕 $88滿滿開心果仁,啲Cream倒落嚟嗰下已經覺得好驚喜,開心果雪糕好正,仲有香脆嘅開心果粒,配搭埋濃郁既朱古力心太軟,幾種味道配搭一齊好合襯!朱古力心太軟質地柔滑,中間有流心朱古力醬,好正🤩結論🫰樣樣都好食!味道出色!我肚餓,但朋友細食,所以呢餐兩個都夠飽好味度:9/10回頭度:9/10🎡餐廳資料餐廳名稱:Rosie餐廳

士多啤梨鮮奶 $52

菠蘿青檸紅茶 $48
好清爽,青檸味比較出,有菠蘿肉,鍾意飲酸嘢嘅啱晒😌

朱古力心太軟配開心果意式手工雪糕 $88

結論
🫰樣樣都好食!味道出色!
我肚餓,但朋友細食,所以呢餐兩個都夠飽

好味度:9/10
回頭度:9/10