2024-01-11
今晚嚟到屯門一間人氣旺盛嘅中菜廳食飯,餐廳嘅好評多,食過嘅客人都讚不絕口👏🏻⭐️⭐️鴛鴦水庫魚頭⭐️⭐️⭐️十分有睇頭嘅一道菜,首先你會見到蒜蓉同剁碎咗嘅辣椒,平均地鋪喺魚頭上🐠魚頭吸滿配料嘅味道,愛食濃味嘅朋友必定喜歡!⭐️⭐️⭐️辣子雞炸大腸⭐️⭐️⭐️乾辣椒炒得香同乾身,食雞肉&炸大腸時連埋啲乾辣椒食絕對可以提升辣度🔝🔝⭐️⭐️⭐️荔芋油鴨煲⭐️⭐️⭐️秋冬必食之煲仔菜🍲食過呢鍋荔芋油鴨煲,真係令人一試難忘🌟!油鴨滋味鮮香,肉質嫩滑之餘,仲帶有微微的彈牙口感🦆,每啖都十分滿足。煲底嘅荔芋,吸滿咗油鴨的精華,腍滑綿密又唔膩口。仲有那些粒粒胡蘿蔔🥕,軟糯甘甜,為煲菜增添咗層次。湯汁方面,香濃的鴨油與荔芋釋出嘅甘甜完美交織,暖笠笠的,喝落去對身體好有滋潤作用💧。添上幾棵新鮮香菜🌿,不單止為菜色添靚,更加點綴出一片清新味道。服務員係端到桌邊嗰刻,煲裡面嘅熱氣騰騰,呢份視覺同嗅覺嘅享受已經先搞好你一鼓腸胃食欲😋。食完之後,個人覺得非常滿意,絕對係夜晚煲仔飯嘅最佳選擇,適合同三五知己分享,共嚐美味👫。記得帶多啲人來,因為呢鍋風味絕佳嘅荔芋油鴨煲,真係不嚐不快🍲!下次再來,仲要試下其他菜式,期待另一番美食體驗👍🏼!
⭐️⭐️鴛鴦水庫魚頭⭐️⭐️⭐️
十分有睇頭嘅一道菜,首先你會見到蒜蓉同剁碎咗嘅辣椒,平均地鋪喺魚頭上🐠魚頭吸滿配料嘅味道,愛食濃味嘅朋友必定喜歡! ⭐️⭐️⭐️辣子雞炸大腸⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️荔芋油鴨煲⭐️⭐️⭐️