2024-05-20
👦🏻👧🏻去完屯門睇戲🎬,就梗係要搵間靚西餐醫肚啦,今次就黎到Cupping Room,店員相當之有禮貌,餐廳環境都係行文青路線,嚟Chill住飲杯咖啡簡直係一流既享受!🌟法式紅酒繪牛面扁意粉一上枱已經聞到勁香既味道,一口咬落牛面,食落幾淋,而且牛面厚肉而帶有唔少骨膠原,食落好有口感。而扁意粉食落爽口彈牙,配上香濃既紅酒汁簡直一絕!🌟北歐式三文治(任選兩款)·香煎帶子配牛油果香煎帶子一聞就Feel到有幾新鮮,帶子結實厚肉好鮮甜,配上新鮮既牛油果蓉🥑,牛油果混合咗檸檬汁🍋,食落完全感受到果種新鮮感!最值得一提既係,三文治既麵包採用左酸種麵包,外層夠Crunchy,內層仲腍腍地有啲煙韌!·無花果榛果吐司配里考塔芝士及楓糖新鮮既無花果、榛子🌰配上Ricotta Cheese同楓糖,食落有酸酸甜甜既感覺,每食一啖都有唔同既層次感,芝士嘅清甜同楓糖簡直將成個吐司大昇華!🌟金沙鹹蛋黃薯條金沙鹹蛋薯條炸得極香脆,內裏嘅薯仔🥔質感綿軟,外層均勻地沾滿金沙鹹蛋蓉,極度邪惡,可以話係黎到必點既菜式!🌟椰香抹茶鮮奶咖啡👧🏻就上咗出面未見過嘅Coconut Matcha Latte,首先估唔到嘅Matcha L
🌟法式紅酒繪牛面扁意粉
🌟北歐式三文治(任選兩款)
·香煎帶子配牛油果
·無花果榛果吐司配里考塔芝士及楓糖
🌟金沙鹹蛋黃薯條
🌟椰香抹茶鮮奶咖啡
👧🏻就上咗出面未見過嘅Coconut Matcha Latte,首先估唔到嘅Matcha Latte🍵內竟然仲有Shot Espresso ☕️,第二係估唔到抹茶同椰子🥥可以咁夾!整體上唔會好甜,飲品上枱時層次分明,好有觀賞性💚🤍🤎!
🌟White
👦🏻就叫咗熱嘅Latte,轉用燕麥奶同Decaf 低咖啡因咖啡☕️,岩曬又想過下口癮,但夜晚唔飲得太多咖啡同對牛奶敏感🥛嘅👦🏻!