2024-06-08 856 views
終於等到星期六啦 又係放假嘅開心日子 📆 所以今日就去咗屯門嘅The Bay Cafe 🍽️ 我哋兩個人點咗一個主食兩個小食一份甜品 🍧 先介紹吓最令我surprise嘅就係佢哋既澳洲150天穀飼黑安格斯肉眼牛扒五成熟🤤🤤 牛扒嘅份量唔細 真係夠晒兩個人share 上菜之後先發覺原來仲有薯條係牛扒嘅下面 今次真係變咗薯條腦袋 ~ 因為我自己另外都單點咗一份薯條 🍟💕 佢哋嘅牛扒做到外脆內軟 一切開就係嫩嫩嘅粉紅色 而出面就係有種牛扒嘅焦香 肉質好軟腍 亦都有好濃嘅牛味 如果點芥末醬食嘅話真係一流‼️‼️ 我覺得佢哋嘅牛扒🥩好出色 😙😙 我哋仲點咗一份水牛城雞翼 佢係嗰啲好方便嘅單骨雞翼 岩哂我哋呢啲懶人😂 但係佢哋嘅辣做得幾出色 最後我地仲點咗佢哋嘅Waffle 😃 佢哋嘅Waffle已經寫到明係夠兩人食 所以我哋就可以share 🥹 佢哋係會配一個雪糕球 可以揀豆腐或者朱古力或者海鹽味 最尾揀咗豆腐 因為出面都比較少地方可以食到豆腐味嘅雪糕🌱 佢哋嘅窩夫好好食 係真係剛剛整好就即刻上枱 絕對唔會係又凍又硬 反而你食落去嘅時候仲覺得又熱又軟 好好食🤤有時星期六日去出面cafe 都幾開心

有時星期六日去出面cafe 都幾開心 食到高質西餐同性價比甜品💕💕