2023-08-12
最近發現置樂嗰邊又多咗間居酒屋,主打日式串燒,有 Sake 同啤酒。🍶唔算好大間,但就有大電視睇波⚽,有bar枱、二人枱同大枱,坐得都幾舒適,幾啱成班 FD 放工吹下水!串燒散叫唔算貴🍢,唔想逐樣揀,仲可以叫套餐,$348 可以食到 11道招牌串燒連啤酒,當中仲包咗燒蠔同勁考功夫嘅燒白膳,出面單食一串都差唔多 $50,🔥呢個餐真係好抵食!而我覺得最好食就係日本厚切牛舌芯🐮,肉質彈牙有口感,羊架亦都好軟腍惹味!🤤蔬菜方面,🍆蒜燒原條茄子同🥒胡麻青瓜依然保持到水份💧,唔會燒太乾,調味都好啱口味!雖然套餐包生啤,不過我同 FD 都鍾意飲 sake ,所以就叫咗支七賢絹之味純米大吟釀🥃,口感清新,好易入口,甜甜哋,同串燒好夾!而呢度嘅送酒小食都好特別,擺盤靚之餘,幼幼哋一條條,配埋蛋黃醬幾好食!🍺吹吹下水,唔覺唔覺就飲多咗,食多咗!ha ha~⭐11道日式串燒連啤酒 $348 ⭐
⭐11道日式串燒連啤酒 $348 ⭐