2024-03-18
Weekend 又係周圍搵食嘅時間! 今次搵左間新開嘅cafe試下! 地點好方便! 係正輕鐵站隔離🚃『麻辣帶子意粉』HK$88麻辣可以配意粉🤯原來又冇咩違和感, 當然要配個cream sauce, 成件事好特別, 冇試過係pasta 食到嘅口味, 鐘意試新嘢嘅就唔好錯過!!『鰻魚照燒意大利飯』HK$88Risotto 索哂啲浦燒鰻魚汁, 煮到好入味👩🏻🍳鰻魚份量都唔少, risotto 都有al dente 口感, 加分!!! ✅『牛油果安格斯漢堡』HK$98和牛漢堡裡面除和牛漢堡, 仲有煙肉、芝士、蕃茄生菜, 包有輕輕烤過, 仲配脆幼薯條🍟牛油果熟度剛剛好🥑『單骨雞翼(柚子風味)』HK$68炸單骨雞翼有啲辣, 配左個柚子汁, 有果味嘅甜度, 中和左味道之餘, 又冇咁熱氣👀叫主食追加飲品可以減HK$20, 我地就叫左『抹茶Latte』『蘋果汁』同『凍美式』抹茶味濃, 拉花又靚, 飲落舒服🍵蘋果汁唔會係好甜個種🍹凍美式烘焙味剛好, 仲有豆香味, 唔錯☕️小總結, cafe 嚟講算均真. 冇加一, 食物質素唔錯, 係可一食再食之選🫶🏻°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
『麻辣帶子意粉』HK$88
『鰻魚照燒意大利飯』HK$88
『牛油果安格斯漢堡』HK$98
『單骨雞翼(柚子風味)』HK$68
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
The bay by Cafe au Lait @thebay.cafe
📍 香港屯門海皇路23號御海灣地下14號舖
營業時間: Mon-Sun 12:00-22:00
#MrsLong #hk #hkmami #hkbloggermama #Longs #hkbaby #influencer #hkmom #mamablogger #親子 #thebaycafe #屯門美食 #hkfoodie #foodie #cafehk #hkfood #屯門 探店 #屯門cafe #香港美食 #香港Cafe