老婆話想食壽司刺身,咁啱唸起景峰輕鐵站對開有間壽司外賣專門店,平時行開行埋見到門面好靚,而且食物選擇好似好多,一於行過去幫親下。由於order的壽司都係即時手握製作,大概需要等10-15mins,但睇住壽司師傅製作,感覺好似去左日本咁!返到屋企,老公即刻開檯食,見到d食物都覺得開心。我地叫左半磅三文魚刺身,d三文魚好新鮮肥美,睇個顏色都知道新鮮,味道好過某連鎖壽司店。另外叫左個火炙三文魚飯,最好食的唔係d三文魚,反而係d飯,壽司醋的比例唔錯,靜係食飯都覺得好好味,我覺得個師傅應該係轉研過!壽司方面,我地叫左個芝麻鰻魚反卷,吞拿魚壽司,花之戀,香蔥吞拿魚腩壽司,腐皮芝士蟹籽,三文魚腩壽司。手握壽司個飯細細粒,壓得幾實,唔會一夾就散,而且d飯真係好好食。三文魚刺身同花之戀都係厚切,咬落去成口三文魚,感覺好幸福。至於我最欣賞的係個腐皮芝士蟹籽,d蟹籽好多好多,而且外面好少見,同腐皮咬落去有汁,個味好夾,好正,推介!最後到小食,我地叫左個炸蠔同炸魷魚。店主好細心咁將d外賣盒剪開個口,拎到返屋企大概都要半小時,不得不讚仲保持到脆口,同堂食分別唔大!而且兩種炸物都好香口,味道一流,尤其個魷魚,好有

返到屋企,老公即刻開檯食,見到d食物都覺得開心。
三文魚刺身同花之戀都係厚切,咬落去成口三文魚,感覺好幸福。
最後到小食,我地叫左個炸蠔同炸魷魚。店主好細心咁將d外賣盒剪開個口,拎到返屋企大概都要半小時,不得不讚仲保持到脆口,同堂食分別唔大!而且兩種炸物都好香口,味道一流,尤其個魷魚,好有魷魚味,唔捨得吞落肚,哈哈!
等緊壽司期間,同店主傾左陣計,店主人好nice同好有耐性,又會好有熱誠咁介紹d食物。其實有時呢d小店就會俾連鎖店多一份人情味,而且食物質素同味道唔會輸大連鎖,大家有機會都去支持下!

除左外賣壽司刺身之外,店內有售賣日韓零食同護膚品,佢地有做埋代購日韓商品,貨價上面的貨都可以直接買。
最後發現外賣入面有兩張宣傳單張,原來佢地有做埋雞煲同羊腩煲,睇返其他人d食評,羊腩煲的comment好好咁。下次天氣轉凍,我會再幫親一下個羊腩煲!
2023-12-30
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$150 (Dinner)
  • 炸蠔,花之戀,腐皮芝士蟹籽,壽司飯