2024-10-12
【屯門紅橋超驚喜點心店☕️凝香居】-係屯門收工同同事係紅橋食晚餐😂經過呢間點心店,諗住飲返個夜茶再吹下水😙點知嘢食超驚喜,要同大家分享吓!-點心店好似係新開嘅✨幾乾淨企理,有幅水墨畫,裝修古色古香,幾靚仔😙食物選擇都幾豐富,基本上茶樓有嘅佢都有,仲有點心拼盤啱晒兩個人但又想食唔同口味嘅朋友👩🏻🤝👨🏼-😋蜜糖蜂巢糕🍯$26最得我心嘅莫過於呢個蜜糖蜂巢糕😚識落有啲似紅棗糕,甜度適中,口感煙靭鬆軟!好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗-😋燒賣拼盤$63拼盤有鮮蝦、鮑魚、鵪鶉蛋燒賣各兩件😙用細細嘅蒸籠裝住好的骰😜小編最鍾意食鵪鶉蛋燒賣😍口感豐富啲~好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘-😋原隻椰青花膠燉雞湯🐣$78呢個燉雞湯大推‼️ 味道超!鮮!甜!原隻椰青攞去燉😍再加埋花膠、雞同埋甘筍🥹咕嚕咕嚕就飲曬!好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗-😋蔥花炸兩腸$28腸粉軟滑夾住香脆嘅油炸鬼🥰點埋甜醬花生醬真係好鬼正😚好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘-😋黑金流沙包$32 黑金配搭好型格🖤包夠軟熟😍中間鹹蛋黃流沙香味十足🙂↕️記得趁熱食!好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑-😋椰盅燕窩雙皮奶🥥$56面頭鋪滿燕窩勁足料😝雙皮奶口感幼滑奶香十足~好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑-整體而言,味道唔
點心店好似係新開嘅✨幾乾淨企理,有幅水墨畫,裝修古色古香,幾靚仔😙 食物選擇都幾豐富,基本上茶樓有嘅佢都有,仲有點心拼盤啱晒兩個人但又想食唔同口味嘅朋友👩🏻🤝👨🏼
😋蜜糖蜂巢糕🍯$26
好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘
😋黑金流沙包$32
好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑
😋椰盅燕窩雙皮奶🥥$56
面頭鋪滿燕窩勁足料😝雙皮奶口感幼滑奶香十足~
好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑
整體而言,味道唔錯feel到點心係新鮮熱辣嘅😝而且好足料😚有機會想試埋佢其他嘅點心拼盤😋
📍凝香居 (屯門)
屯門井財街15號金銘大廈地下1-2號舖
💸人均消費:$150茶芥(茶芥$6位)