2023-04-25 100 views
今次第二次黎 #順酸辣粉 食野,今次同朋友黎食左2碗唔同款既粉🧏🏻‍♀️順酸辣粉 (屯門)屯門青菱徑6號富麗大廈地下B號舖#招牌酸辣粉 $34寬粉 走花生芫荽芽菜 + 魚肉卷 $7 + 滷水蛋$7 + 墨魚丸 $7 + 豬腸 $9酸辣粉黎講 一定係食招牌,不過朋友佢鍾意走青同花生,同埋食中辣,辣味滿滿build up,魚肉卷彈牙爽口、滷水蛋滷水味,如果再濃味啲就好啦!墨魚丸不過不失、豬腸洗得乾淨冇異味#酸辣炸醬撈粉 $34QQ章魚餅$7 + 海帶$7呢款係我自己就揀咗小辣, 揀撈粉係因為無湯唔會咁熱,易入口🤣又唔可以食都彈來彈去魚餅得一舊有啲唔夠喉,海帶就好多🤣揀啲自己平時少食嘅嘢每個麵餐可以加$19 配一件豬排or雞扒,咁抵食當然加啦🤤揀咗豬扒,豬扒本身用咖喱去醃製,跟住再拎去炸,食落除咗有層次juicy外,仲係第一次食炸嘅咖喱豬扒

順酸辣粉 (屯門)
屯門青菱徑6號富麗大廈地下B號舖

#招牌酸辣粉 $34
墨魚丸不過不失、豬腸洗得乾淨冇異味

#酸辣炸醬撈粉 $34
QQ章魚餅$7 + 海帶$7
魚餅得一舊有啲唔夠喉,海帶就好多🤣揀啲自己平時少食嘅嘢