要搵抵食又好食ge串燒,成日要去到深水埗、長沙灣先有,依家屯門終於有喇,真心好好食。鋪頭細細,坐位有限,我哋兩個人晚上8點到,啱啱好有最後一台,遲d嚟都冇位喇,所以最好book定,或者晏d, 9點後會好d.一坐低,老闆娘好唔好意思咁講,話因為太多單,所以野食要等半個鐘。但其實唔洗唔好意思,好食先多人食,眼見除左堂食仲有好多外賣,加上係小店,乜都自己一手一腳,等耐d絕對唔係問題.串燒款式勁多,除左menu之外,仲有期間限定ge廣島蠔同埋扇貝。最有趣係可以自己tick麻度&辣度,我哋揀左中麻中辣,味道啱啱好又唔會搶左食物本身ge鮮味。叫左14樣串燒,基本上樣樣都好食,最impressive ge呢有幾款,雞翼、蒜蓉金菇、芝士年糕、蒜蓉開邊蝦、生活是苦 但你要甜(焦糖燒菠蘿) 。雞翼:一串兩隻,燒得啱啱好,皮脆肉嫩,仲好多肉汁。蒜蓉金菇:個蒜蓉好香,又唔會好濃,唔會話好似出面咁,得蒜蓉味冇金菇ge甜味。芝士年糕:勁好食,慢慢烘,唔會燶,外脆內軟。蒜蓉開邊蝦:隻蝦好新鮮,好甜好彈牙,加埋少少蒜蓉啱啱好。焦糖燒菠蘿:坊間一般都係就咁燒菠蘿,依度加左焦糖上面,表面脆脆地,又可以中和到菠蘿ge酸味。

雞翼:一串兩隻,燒得啱啱好,皮脆肉嫩,仲好多肉汁。
芝士年糕:勁好食,慢慢烘,唔會燶,外脆內軟。
蒜蓉開邊蝦:隻蝦好新鮮,好甜好彈牙,加埋少少蒜蓉啱啱好。

食完走先睇到,原來依間鋪係兩個90後情侶ge奮鬥故事,睇得出佢哋好有heart,燒每樣野食都落足心機,唔會馬虎,一開始仲驚太多單做唔切,求其燒就上枱,但結果唔係,佢哋情願要d客等耐d, 冒住得失d客ge風險,都要做到好食先擺上枱,依d小店真係好值得支持!
茄子
芝士年糕
豬仔脾
生活好苦 但你要甜
鴨胸
2021-09-11
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
茄子
芝士年糕
生活好苦 但你要甜
  • 蒜蓉金菇
  • 蒜蓉開邊蝦
  • 生活是苦 但你要甜(焦糖燒菠蘿)
  • 雞翼