2024-07-25
繼續捐窿捐罅搵野食:估唔唔到呢間係屯門既小店可以做出好似去左日本居酒屋食串燒既感覺,最衰病病地如果唔係一定叫埋啤酒一邊食一邊飲。兩個人叫左:🔹串燒拼盤(雞三角軟骨、雞膝軟骨、雞尾串、雞頸肉,雞腎串,雞皮串)🔹燒鱔串🔹燒生蠔🔹日本蛋蟹肉大啡菇🔹雞肉棒🔹燒茄子🔹橙汁 🔹蘋果汁有選擇困難症既我揀左串燒拼盤,雞皮燒到脆卜卜好香口,第一次食雞三角軟骨食落去好脆口,口感幾得意、雞尾串有小小油脂又無臊味,整得好好食;另外三樣就正常發揮。跟住有大大隻既燒生蠔🦪,食落無腥味同好重海水味🌊日本蛋蟹肉大啡菇有原隻日本蛋蛋黃,真係好鬼正🌝跟住令我覺得最有驚喜既係以下三道:✅燒鱔肉既火喉真係拿捏得好好,完全唔會燶又唔太乾身,加埋個醬真係好夾,魚肉勁彈牙爽口❤️✅自家製雞肉棒既出色之處係肉同軟骨同粉既比例配合得好好,食落口好juicy,加埋個蛋黃醬汁真係冇得輸,呢個雞肉棒好食過我之前日本食果啲❤️✅燒茄子一般都係茄蒜茸同埋蔥;佢地就比較特別咁加左脆蒜同埋木魚絲,食落口感豐富左,係好特別既配搭,仲有小小辣味,好啱飲啤酒果陣食 ❤️因為有選擇困難症唔知叫咩食好,多謝老細推介佢地既必食藥式比我地,又見我地係叫蔬菜類推仲左個燒
兩個人叫左:
🔹燒鱔串
🔹燒生蠔
🔹日本蛋蟹肉大啡菇
🔹雞肉棒
🔹燒茄子
🔹橙汁
🔹蘋果汁
跟住有大大隻既燒生蠔🦪,食落無腥味同好重海水味🌊
日本蛋蟹肉大啡菇有原隻日本蛋蛋黃,真係好鬼正🌝
跟住令我覺得最有驚喜既係以下三道:
因為有選擇困難症唔知叫咩食好,多謝老細推介佢地既必食藥式比我地,又見我地係叫蔬菜類推仲左個燒茄子🍆真係好好食😋
📍屯門青山公路 - 青山灣段351號彩華花園A座地下10號舖
營業時間⏰
✨️逢星期一休息
✨️星期二至日16:00-02:00
#屯門 #串囍 #隱世小店 #隱世 #串燒 #居酒屋 #必食 #大西北 #屯門美食 #instafood #instareels #reels #eatlifeplay #hkgirl #foodie #hkfoodie #instafoodie
@cheershere_