2024-02-17 39 views
聽聞屯門新開左一間cafe,鼻仔好靈嘅我聞到味即刻要去試下先呢間位於御海灣起正輕鐵屯門泳池站隔離嘅cafe- The Bay Cafe采光幾好 落地大玻璃可以望住輕鐵個景出面露天有兩三張枱 响出面食野應該會幾舒服😌今日天氣涼,一坐低叫左杯熱earl grey 茶杯茶壺好可愛 但茶太熱嘅時候一攞個杯會辣手先叫左個一碗好吃的沙律裏面嘅牛油果雞蛋煙熏三文魚沙律配柚子醬甜甜酸酸嘅柚子醬的確好開胃❤️再加上佢地整左個流心蛋出黎 岩岩到枱個陣流心蛋流緊出黎賣相好靚 ❤️响個餐牌度spot到個麻辣帶子意粉 瞬間有興趣呀因為我真係好鐘意食辣 但又唔食得太辣嘅人😅見到麻辣真係好吸引到我🫣黎到之後發現個帶子好大粒 😳😳食落無沙之餘 係新鮮嘅 無急凍個隻味個麻辣同個意粉好夾 煮得香麻但少辣我第一次試呢個佩撘 我覺得幾好👍🏻最後叫左個澳洲穀飼牛西冷牛扒叫左五成熟兩邊煎得好香 裏面半紅半啡 但有少少扒汁流出 但我最impress嘅係配菜佢地配半粗幼薯條同蕃茄仔等蔬果 係好食!佢地醃過晒啲蔬果先煮 同出面嘅烚菜好味好多配起上黎係拉高分左 小心思到位❤️為咗慶祝開張依家仲做緊期間限定 takeaway drinks買一
聽聞屯門新開左一間cafe,鼻仔好靈嘅我聞到味
即刻要去試下先

呢間位於御海灣
起正輕鐵屯門泳池站隔離嘅cafe- The Bay
Cafe采光幾好 落地大玻璃可以望住輕鐵個景
出面露天有兩三張枱 响出面食野應該會幾舒服😌

今日天氣涼,一坐低叫左杯熱earl grey
茶杯茶壺好可愛 但茶太熱嘅時候一攞個杯會辣手

叫左五成熟
兩邊煎得好香 裏面半紅半啡
但有少少扒汁流出
但我最impress嘅係配菜
佢地配半粗幼薯條同蕃茄仔等蔬果 係好食!
佢地醃過晒啲蔬果先煮
同出面嘅烚菜好味好多
配起上黎係拉高分左 小心思到位❤️

為咗慶祝開張
依家仲做緊期間限定 takeaway drinks買一送一
去到2月23日就完啦!

📍The Bay by Cafe au Lait
地址: 香港屯門海皇路23號御海灣地下14號舖
營業時間: Mon-Sun 12:00-22:00

2024-02-06
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$300 (Tea)
  • 麻辣帶子意粉