2021-09-30 670 views
係屯門市中心周圍其實仲有好多小店 今次就去左係兆麟嘅芝味屋 外表似普通茶餐廳咁 菜式都係類似嘅港式日餐 不過驚喜嘅係好似佢個名咁有專門芝士系列!咁就係必試菜品啦🍝招牌芝士雞扒焗長通粉💰56睇面頭淨係可以見到焗到焦黃嘅芝士 但係掀開就見到下面全部都係芝士醬汁!每一條長通粉都可以裹到芝士 而芝士好似被咁kum住D雞扒同長通粉🤣一開始空口食芝士真係好正 最鍾意係焗到一塊塊嘅芝士😻雞扒幾香口 唔太油膩 長通粉撈勻之後會開始覺得漏 食到最後似忌廉汁長通粉咁 所以冇食晒🍛黑椒汁雞扒焗飯💰56黑椒汁其實同芝士一樣都焗得好焦香 係茶記嘅偏鹹口感 而飯粒會好幼長 冇乜飯香味 如果用煮淋D嘅珍珠米應該會好好食😹整體來講呢到其實偏港式茶餐廳混合日式咁 賣點芝士都唔錯嘅 不過食耐會覺得漏啦 frd之間互相share都可以食多幾種都唔錯!新派茶記都可以選擇呢個~📌 芝味屋 (屯門)屯門豐安街2號翠寧花園地下19號舖

🍝招牌芝士雞扒焗長通粉
💰56
招牌芝士雞扒焗長通粉

🍛黑椒汁雞扒焗飯
💰56
黑椒汁雞扒焗飯

📌 芝味屋 (屯門)
屯門豐安街2號翠寧花園地下19號舖
2021-09-25
$60 (Lunch)
招牌芝士雞扒焗長通粉