2024-09-27
1978 views
尖沙咀與佐敦之間嘅山林道成條街都係食舖,有啲仲係商業大廈嘅樓上舖,所以都有好多選擇,而今次約了朋友去這間餐廳就正正係商業大廈嘅樓上單位,一入去餐廳就是幽暗柔和嘅西餐廳氛圍,剛巧是星期二晚上食客不算多,氣氛寧靜,適宜撐枱腳。我們叫了一個商務套餐,看上去幾豐富。主菜有三樣揀一樣,就點了美國安格斯肉眼扒,五成熟,肉質彈牙有肉汁再加少少嘅脂肪更加有厚實口感,另外,很少見牛扒配上蒜片,但蒜片有其獨特口味,將蒜片和牛扒一起放進口內味道很惹味。沙律:主要是一道開胃菜,沙律汁酸酸甜甜,清新。刺身夠鮮,唔錯。鋸完扒仲有個拉麵, 夠飽。鵝肝多士, 鵝肝軟硬適中, 加埋香口多士,不俗。生蠔有四隻,分別係西非及西班牙,西非生蠔口感幾飽滿,西班牙口感較結實,各有優處,都係唔錯嘅口感。餐飲兩杯,雖然選擇唔係多,但都有十款八款,就揀咗石榴特飲,同埋青提梳打,在這幽靜嘅氣氛下食飯傾計確實係唔錯嘅選擇。
我們叫了一個商務套餐,看上去幾豐富。
鋸完扒仲有個拉麵, 夠飽。
鵝肝多士, 鵝肝軟硬適中, 加埋香口多士,不俗。