2017-09-12 120 views
又到左同朋友相聚既日子,朋友提議食日本菜,今次就黎山野日本料理食放題,位置舒服,有沙發坐。呢度既壽司好特別,件件都mini size,不過飯粒好易散開。我最鐘意就係法式黑松露油甘魚同法式黑松露帆立貝壽司,超勁既黑松露香氣,又唔會蓋過油甘魚同帆立貝既鮮味。炸物方面,最正一定係榴槤炸彈,除左外皮炸得好脆之外,裡面有超澎湃既榴槤醬,非常滑溜,好似食真榴槤肉一樣咁令人滿足。胡麻醬冷讚歧手打烏冬烏冬相當彈牙,麻醬少少鹹但可以令人感到開胃,如果多d麻醬就更正燒物點左雞軟骨、海蝦、羊架、鯖魚、蠔。羊架雖然多肥肉但勝在夠羶,鐘意羊既人一定好鐘意呢個。呢度既甜品選擇好豐富,除左雪糕同melona雪條之外,重有靚靚既果凍杯。最鐘意食水蜜桃味,幾香甜,乳酸味都唔錯。

胡麻醬冷讚歧手打烏冬

燒物點左雞軟骨、海蝦、羊架、鯖魚、蠔。

羊架雖然多肥肉但勝在夠羶,鐘意羊既人一定好鐘意呢個。