2018-02-26 1145 views
西營盤出名老子號多,要試晒全部都要花D時間,今日嚟到其中一間於1928年創立的關興記。其實上網一打「關興記」三個字已經出咗好多關於呢間鋪頭同埋老闆娘嘅歷史。鍾意食豆腐花嘅我點解咁遲先來這間鋪頭㗎!今日係高街食lunch,食完就嚟買碗石花外賣。豆腐花除咗係日日新鮮製造,而且係用加拿大黃豆,所以豆味特別香濃,超滑。豆腐花(大)💰$14除咗豆腐花之外我下次都要試試佢哋出名嘅豆漿同埋買一下佢哋豆腐,全部都天天新鮮製,無防腐劑!呢D老字號已經買少見少,佢哋不屈不撓嘅精神真係好值得我地學習,食物質素雖然重要但那份堅持和人情味更加重要!

TakeAway
$14 (Tea)
  • 熱豆花