2024-06-03 629 views
最近食咗好多唔同地方嘅刀削麵,今次呢間算係我最常食嘅刀削麵店!基本上每三四個月就會嚟食一次,平時比較多食藥膳醉雞米線🤫今次就試吓新嘢!✨成年人不作選擇 藥膳灌湯麵🍜 $80選擇困難症嘅人表示我全都要🫢有齊最想食嗰三樣,香滑落湯雞、家鄉組傳豬軟骨、特級手切牛頸脊😋之前已經嚟過食幾次,藥膳雞永遠唔會失望,第一次食豬軟骨同埋牛頸脊,豬軟骨經過醃製味道香濃同好夠腍,牛頸脊厚度適中,大大塊好有口感😋麵方面就揀咗手擀麵,之前嚟食過幾次都係刀削麵,今次試新嘢👀個人覺得相對下手擀麵較闊身✨韭菜鮮肉雲吞 蕃茄肉碎拌麵🍜 $65前幾個月嚟都冇見過👀應該係夏天新嘗試嘅拌麵,個人覺得米線比較襯拌麵🤣蕃茄肉碎味超級香濃,豬肉碎份量好多,而且好有肉味,唔會得個酸👍🏻另外本身以為係涼拌,但原來係熱拌😮有驚喜!韭菜鮮肉雲吞用咗餃子皮,較厚身,配上份量爆燈嘅餃子餡😮韭菜同肉嘅份量啱啱好✨太子雞翼 3隻 $26炸到脆卟卟嘅香脆雞翼!外皮超級脆,完全冇炸粉嘅口感,雞翼好嫩口之餘唔會太油膩👍🏻下次叫五隻🤣✨凍豆漿 $9凍豆漿磨得好細滑,豆味好天然👍🏻但個人覺得味道再香濃啲就更加好

成年人不作選擇 藥膳灌湯麵🍜 $80

韭菜鮮肉雲吞 蕃茄肉碎拌麵🍜 $65